1:43 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ε.Βενιζέλος για δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»: Πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας

Ε.Βενιζέλος για δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»: Πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας

Μέσω της δικαστικής οδού πρόκειται να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα αναφορικά με τις offshore που διαθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στην κυριακάτικη έκδοσή της η “Δημοκρατία” υποστηρίζει ότι η ρύθμιση για τις offshore εταιρείες που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο (που τελικά πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις), είναι πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε εισηγηθεί και ψηφιστεί από τον κ. Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα (που φιλοξενείται και στο πρωτοσέλιδο, με τίτλο «οι offshore του Βενιζέλου»), αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
“Το ρεσιτάλ υποκρισίας του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των off shore εταιρειών που ανέκυψε πρόσφατα αποκαλύπτει σήμερα, φέρνοντας στο φως ένα πραγματικό ντοκουμέντο, η “Κυριακάτικη Δημοκρατία”. Με το γνωστό μένος που τον διακατέχει, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε από τους πρώτους να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση που είχε περάσει στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων σχετικά με τους περιορισμούς συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες. Αποδεικνύεται περίτρανα όμως ότι αυτή η διάταξη, του 2016, ήταν πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε ψηφιστεί από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, για την απαγόρευση εξωχώριων εταιρειών αλλά μόνο “σε κράτος μη συνεργάσιμο ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.


Ωστόσο ο βουλευτής έκανε λόγο για δημοσιογραφική αλητεία μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το εν λόγω δημοσίευμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση :
“Το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει αντιδράσει έως τώρα νομικά απέναντι στα συνεχή, ψευδή και ανούσια ως προς το περιεχόμενο αλλά πάντα χυδαία ως προς το ύφος, δημοσιεύματα της εφημερίδας “Δημοκρατία” φαίνεται ότι αποχαλίνωσε τους υπεύθυνους της που τελούν με το φύλλο της Κυριακής 12/6 πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας, η αντίδραση στην οποία προφανώς πλέον θα είναι δικαστική”.

Διαβάστε επίσης:

Ευ. Βενιζέλος:Χάνουμε εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας