4 από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν βάζουμε αντηλιακό

4 από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν βάζουμε αντηλιακό

Τα αντηλιακά πλέον είναι τρόπος της καθημερινότητάς μας. Με την αλλαγή των εποχών καλό θα ήταν να φοράμε αντηλιακά όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν φτάνει όμως να τα φοράμε αλλά πρέπει να τα φοράμε και σωστά. Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε:

  1. Βάζουμε ελάχιστο. Εάν περάσετε όλη την ημέρα στον ήλιο τότε πρέπει να βάλετε μια ποσότητα σε όλο σας το σώμα περίπου όσο ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ και να ξαναβάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες.
  2. Δείκτες προστασίας. Σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες, πλέον πρέπει να φοράμε τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο υψηλός ο δείκτης τόσο καλύτερος. Ειδικά στο εξωτερικό πολλοί είναι αυτοί που φορούν δείκτη προστασίας 70 και 100. Η διαφορά όμως μεταξύ ενός αντηλιακού με δείκτη 30 που έχει κάλυψη 90% και ενός με 70 που έχει κάλυψη 98% είναι πολύ μικρή. Είναι προτιμότερο η συχνή επάλειψη καθότι όσο υψηλός και αν είναι ο δείκτης η μια επάλειψη για όλη την ημέρα δεν φτάνει.
  3. Φοράμε το αντηλιακό στην παραλία. Φυσικά και πρέπει να το φοράμε στην παραλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε και στην πόλη και σίγουρα τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο.
  4. Πως το βάζουμε. Φορέστε το αντηλιακό μπροστά σε ένα καθρέφτη ώστε να μην χάσετε κάποια σημεία του δέρματος σας.


Σχόλια