4 συμβουλές για να βελτιώσεις τις ασκήσεις γυμναστικής σου

4 συμβουλές για να βελτιώσεις τις ασκήσεις γυμναστικής σου

Παρακάτω θα βρεις μυστικά για να κάνεις τις ασκήσεις σου στο γυμναστήριο ή στο σπίτι για να έχεις άμεσα αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.

 

Μείνε, μείνε, μείνε…

Έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση του χρόνου που οι μύες σου δουλεύουν με αντίσταση βελτιώνει τη δύναμή σου κατά 50%.
Δοκίμασέ το Για να κάνεις καλύτερη κάθε άσκηση, μείνε για 5-10 δευτερόλεπτα στο δυσκολότερο σημείο της, π.χ., στο κατώτερο σημείο του καθίσματος ή της προβολής ή στο σημείο άρσης στην κωπηλατική.

 

Βάλε κι άλλη αντίσταση

Χρησιμοποίησε λάστιχο αντίστασης μαζί με τους αλτήρες και τα αποτελέσματα θα πολλαπλασιαστούν. Σε πρόσφατη μελέτη βρέθηκε ότι οι ασκούμενοι εμφάνισαν μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερη αύξηση στη δύναμη και την αντοχή, όταν συνδύαζαν λάστιχα αντίστασης με ελεύθερα βάρη.
Δοκίμασέ το Για να γίνει καλύτερη κάθε άσκηση με βαράκια, προμηθεύσου ένα μακρύ και σχετικά χαλαρό λάστιχο και ένταξέ το στις επαναλήψεις σου.

 

Συνέχισε να κινείσαι

Η κυκλική άσκηση διατηρεί το μεταβολισμό αυξημένο μέχρι και 16 ώρες μετά την εκτέλεσή της, σύμφωνα με έρευνες.
Δοκίμασέ το Κάνε 1 λεπτό αεροβικής άσκησης ανάμεσα σε κάθε άσκηση ενδυνάμωσης που περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου. Αυτό το λεπτό μπορείς να κάνεις επιτόπια πηδηματάκια, πλαϊνές προβολές, επιτόπιο τρέξιμο ή γρήγορα καθίσματα.

 

Πρόσθεσε βάρος

Δε χρειάζεται πτυχίο για να ξέρεις ότι τα μεγαλύτερα βάρη σηκώνονται πιο δύσκολα. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης με μεγαλύτερη αντίσταση παρείχε σχεδόν τη διπλάσια μετάκαυση (χρόνος που παραμένει υψηλός ο μεταβολισμός μετά την άσκηση) από ένα άλλο με μικρότερη αντίσταση.
Δοκίμασέ το Χρησιμοποίησε βαράκια  που να μπορείς να σηκώσεις μόνο πέντε με έξι φορές και μείωσε τις επαναλήψεις στο μισό. Δηλαδή αντί να κάνεις 3 σετ των 8 επαναλήψεων με 2κιλα βαράκια, κάνε 3 σετ των 5 επαναλήψεων με 4κιλα βαράκια.

 

 Σχόλια