4 συμβουλές ομορφιάς για να αποφύγεις τη ψαλίδα

4 συμβουλές ομορφιάς για να αποφύγεις τη ψαλίδα

Η ψαλίδα, είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα μαλλιά μας. Όταν προσπαθείς να διατηρήσεις ένα μακρύ μαλλί, δύσκολα θα αποφύγεις τις φθαρμένες άκρες και τη ψαλίδα. Παρ’ όλα αυτά σου έχουμε τη λύση. Με τις παρακάτω συμβουλές που θα διαβάσεις θα καταφέρεις να αποφύγεις τα προβλήματα αυτά και να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

 

Βρεγμένα μαλλιά. Όταν η τρίχα είναι υγρή, είναι πιο ευαίσθητη με αποτέλεσμα να σπάει και να φθείρεται πιο εύκολα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποφύγεις το έντονο χτένισμα όταν τα μαλλιά σου είναι υγρά. Προτίμησε πρώτα να τα στεγνώσεις λίγο και μετά να τα χτενίσεις. Επίσης, απέφυγε το πιάσιμο τους όταν είναι ακόμη υγρά. Άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους ή στέγνωσέ τα με το σεσουάρ και ύστερα πιάσε τα με το κοκαλάκι.

 

Σεσουάρ, πρέσα ή ψαλίδι. Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθήσεις να ισιώσεις ή να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου χωρίς πριν να έχεις εφαρμόσει ένα προϊόν styling που τα προστατεύει από την θερμότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να μην βαρύνεις την τρίχα θα πρέπει να αποφύγεις προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη ή έλαια.

 

Αντηλιακό. Εάν δεν το γνώριζες, ήρθε η ώρα να το μάθεις. Εκτός από τα αντηλιακά σώματος υπάρχουν και αυτά των μαλλιών, τα οποία είναι απαραίτητα να φοράς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Αφού τόσο η επιδερμίδα, όσο και τα μαλλιά σου αποτελούνται από τις ίδιες πρωτεΐνες και έχουν τις ίδιες ανάγκες, τότε θα πρέπει να τα φροντίζεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Διατροφή. Προκειμένου να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά, δυνατά και υγιή, θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέχεις τι τρως. Βάλε στη διατροφή σου φαγητά που περιέχουν αρκετά πολύτιμα συστατικά για την υγεία των μαλλιών, όπως αυτά που περιέχει η ισορροπημένη, μεσογειακή διατροφή.

 

 

 Σχόλια