40.000 υπογραφές υπέρ της πρότασης μομφής

40.000 υπογραφές υπέρ της πρότασης μομφής

Δεύτερη επιστολή προς τους 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έστειλαν τα μέλη της ομάδας του Facebook «Πρόταση Μομφής στην ΠτΒ», με την οποία ζητούν να υποβληθεί άμεσα πρόταση μομφής κατά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι υπογράφοντες έχουν φτάσει ήδη τους 40.000 και ζητούν εκ νέου από τους βουλευτές να «αντιδράσουν θεσμικά, υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου». Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν απευθυνόμενοι στους βουλευτές, «αν σας είναι δύσκολο να παρακάμψετε ανταγωνισμούς, σκοπιμότητες και κάθε είδους κομματικούς υπολογισμούς, γίνετε μέλος της ομάδας μας στο https://www.facebook.com/groups/banPtV/». Στόχος, «να συγκεντρωθεί, μέσω αυτού του ανεξάρτητου και διακομματικού “οχήματος” που σας προσφέρεται, ο απαραίτητος αριθμός των 50 υπογραφών για την πρόταση μομφής», καθώς, όπως αναφέρουν, «υπάρχουν, άλλωστε, συνάδελφοί σας ήδη στην Ομάδα μας».

Η επιστολή αναφέρει ακόμη ότι «εκείνο που προέχει και επείγει είναι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος και να σταματήσει η συνεχής παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και των δημοκρατικών παραδόσεων». Υποστηρίζεται επίσης ότι τυχόν προεδρία της κ. Κωνσταντοπούλου σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα οδηγούσε σε παρόμοια φαινόμενα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, και προσθέτουν ότι τυχόν λειτουργία θερινών τμημάτων θα μπορούσε να δυναμιτισθεί πολύ εύκολα, με βάση τις εξουσίες που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής. Οι υπογράφοντες επαναλαμβάνουν ότι η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου «από τη μια δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής κι από την άλλη παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική».

Επισημαίνουν προς τους βουλευτές ότι είναι «αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο», και τους καλούν να πράξουν το καθήκον τους, καθώς, όπως προσθέτουν, «είναι αναγκαίο, όπως αποδείχθηκε προηγουμένως, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν».Σχόλια