13:12 Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

'Ημουν σε άμυνα. Το όπλο εκπυρσοκρότησε'

'Ημουν σε άμυνα. Το όπλο εκπυρσοκρότησε'

Του Πέτρου Κουσουλού 

Τον φάκελο της ογκώδους δικογραφίας του συνταξιούχου αστυνομικού, Φώτη Μπέλλου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία του Πρόδρομου Μαρκόπουλου το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου αποκαλύπτει το ereportaz.

“Ήμουν σε αυτοάμυνα» ισχυρίστηκε ο θύτης ο οποίος στην απολογία του έκανε λόγο για «εκπυρσοκρότηση» του όπλου. Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ήταν μπροστά στο φονικό.

Η διαμάχη για τις κάμερες

 Ο Μπέλλος στην απολογία του επεσήμανε ότι με τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου γνωρίστηκε πριν από πολλά χρόνια, «μέσω ενός κοινού φίλου». Ξαναβρέθηκαν όταν μετακόμισε στην οδό Βατοπεδίου.

Τα προβλήματα στην σχέση τους ξεκίνησαν όταν το θύμα εγκατέστησε μια εσωτερική και τρεις εξωτερικές κάμερες στην πολυκατοικία του συνταξιούχου αστυνομικού.

«Του είχα κάνει παρατήρηση, γιατί το είχε παρακάνει με τις κάμερες και αυτός με έβριζε και με απειλούσε. Για όλα αυτά είχα υποβάλλει αναφορά στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων… Αυτός όχι μόνο δεν τις έβγαζε αλλά συνέχιζε να με απειλεί και να με βρίζει χυδαία. Με αποκαλούσε «φαλακρή αδερφή», «τουρκόσπορο», «συκιά» και πολλά άλλα…».

Στην συνέχεια καταγγέλλει ότι μια εβδομάδα πριν το μοιραίο απόγευμα ο Μαρκόπουλος του είχε επιτεθεί να τον χτυπήσει.

Για το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου είπε: ότι γύρω στις 17.00 βγήκε από το σπίτι του για να πάει στην Πανόρμου σε έναν ηλεκτρολόγο. Το όπλο το είχε μαζί του, για λόγους ασφαλείας. Με το που βγήκε από το σπίτι είδε τον Πρόδρομο να βγαίνει από το γυμναστήριο και να κινείται απειλητικά εναντίον του. «Του φώναζα και του είπα να φύγει και να με αφήσει ήσυχο. Αυτός όμως μου είπε. «Τώρα θα δεις ρε» και έφυγε τρέχοντας προς το γυμναστήριό του…».

Στην συνέχεια τον είδε να βγαίνει κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα σιδεροσωλήνα και στο αριστερό του χέρι ένα κομμάτι ξύλου. «… Για να τον εκφοβίσω λοιπόν και να αμυνθώ άνοιξα το τσαντάκι μου, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα μια ή δύο φορές στον αέρα. Αυτός όμως αντί να φοβηθεί γινόταν πιο επιθετικός και συνέχιζε να με χτυπάει. Τότε λοιπόν δέχτηκα ένα χτύπημα στο δεξί χέρι μου που κρατούσε το πιστόλι, με αποτέλεσμα να εκπυρσκοκροτήσει και να αλλάξει η φορά του όπλου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί ο Πρόδρομος. Τον άκουσα να κάνει «ωχ, ωχ». Επειδή εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα ότι είχε τραυματιστεί, επιτάχυνα για να μην με ξαναχτυπήσει και έφυγα».

Η απολόγια ντοκουμέντο 

251016-eggrafo-1

251016-eggrafo-2

251016-eggrafo-3

«Τον πυροβόλησε τρεις φορές»

 Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η κατάθεση ενός 86χρ0νου αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος την ώρα του φονικού ήταν στο γυμναστήριο του Μαρκόπουλου. Κατέθεσε ότι όταν είδε τον Μπέλλο με το όπλο έτρεξε να τον προλάβει. «Μόλις έφτασε ο Μάκης δίπλα στον Μπέλλο σήκωσε τα ξύλα για να τον χτυπήσει. Τότε ο Μπέλλος πυροβόλησε τρεις φορές τον Μάκη και έφυγε περπατώντας προς την οδό Πανόρμου…»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας