12:16 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

To φαινόμενο Κριστιάνο Ρονάλντο

To φαινόμενο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου; Μα ποιος άλλος; Ο Κριστιάνο Ρονάντο όπου σύμφωνα με το Forbes ξεπέρασε κάθε αθλητή όλων των σπορ μένοντας μόνος του στην κορυφή.

Από το 2011 μέχρι τώρα εναλάσσονταν στην κορυφή ο γκόλφερ, Τάϊγκερ Γουντς και ο πυγμάχος, Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ωστόσο, με βάση το συγκεκριμένο έντυπο ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε και τους δύο κι έγινε ο πιο καλά αμειβόμενος αθλητής του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών.

Το Forbes, πως ο “κορυφαίος Κριστιάνο”, αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας και πρωταθλητής Ευρώπης βάζει κάθε χρόνο στους λογαριασμούς του περίπου 80 εκ. ευρώ, αν και τον περασμένο Απρίλιο το «France Football» τον καθιστούσε κατά περίπου 13 εκ. ευρώ… φτωχότερο.

Η Nike, που έχει συμβόλαιο με τον Πορτογάλο έως το 2020, του δίνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ ακολουθούν τα συμβόλαιο με Castrol (περίπου 6 εκατ.), Armani (1 εκ. μέχρι το 2019), Kentucky Fried Chicken (200.0000), τα ρολόγια Tag Heuer, η Emirates, τα προϊόντα wellness Herbalife, τα ποτά Soccerade, οι εταιρείες Pokerstars, Clear Shampoo, Konami για το Pro Evolution Soccer videogame (μέχρι το 2018), η Toyota, η Samsung και η πορτογαλική Banco Espirito Santo.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο. Στην ιστορία μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί άλλος αθλητής, ηθοποιός ή τραγουδιστής, που να «πουλάει» όσο αυτός. Στο Facebook έχει 117 εκατομμύρια followers, άλλους 48 εκατομμύρια στο Twitter, ενώ έχει υπερβεί τους 81 εκ. στο Instagram.

Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι από τη στιγμή που θα επιλέξει να στείλει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό θα μεταφερθεί αυτόματα και θα το διαβάσουν 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes, ο Ρονάλντο προσελκύει 60% περισσότερο από κάθε άλλον αθλητή.
Μια μελέτη του Hookit, που σημειώνεται από το Forbes, σχετικά με τις αξίες της χορηγίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει υπολογίσει ότι Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δημιουργήσει για τη Nike κέρδη περίπου 36 εκ.δολάρια κατά τη διάρκεια του 2016. Και για όλους τους χορηγούς του Ρονάλντο έχει υπολογίσει την τιμή στα 175 εκ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας