13:43 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία

Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία

Βολές εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98, είπε κατ΄αρχήν ότι «δεν εχει προκύψει συμφωνία και πληρώνουμε το τίμημα της απίστευτης καθυστέρησης της λάθος ανάγνωσης που έκανε η κυβέρνηση των ευρωπαϊκών και διεθνών δεδομένων, μια συμφωνία που αν έκλεινε τον Οκτώβριο μετα βεβαιότητας θα ειχε πολύ λιγότερα μέτρα και πολύ λιγότερη επιβάρυνση στον ελληνικό λαό».

 

«Αυτό», είπε η κα Μπακογιάννη, «Η απόδειξη οτι η κυβέρνηση ζει σε άλλον πλανήτη είναι αυτό που συνέβη χθες: Στις 12 παρά τέταρτο ο έλληνας πρωθυπουργός μετα βαϊων και κλάδων και μουσικής ως δεύτερος Μπετόβεν ανακοινώνει οτι η Ελλάδα μπήκε στην ανάπτυξη και στις 12 και τέσσερα λεπτά ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ οτι η Ελλάδα ειναι σε ύφεση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν εχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία, οτι δεν εχει καταλάβει οτι οι άνθρωποι μετακομίζουν για την Βουλγαρία, οτι τα μπλοκάκια κλείνουν, οτι οι εργοδοτικές εισφορές δεν πληρώνονται, οτι οι ανθρωποι καταστρέφονται».

Η Ντόρα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας: «Ειναι βέβαιο οτι ο δρόμος μπροστά μας ειναι κακοτράχαλος και ειναι επίσης βέβαιο οτι με την κυβέρνηση αυτή, ειναι αδύνατο να δούμε χαϊρι. Η Ελλάδα είναι στον πάτο των πάτων σε όλους τους δείκτες απο εκει και πέρα τι συνενόηση να κάνεις με την κυβέρνηση».

«Γι’ αυτό», είπε η κ. Μπακογιάννη «η ΝΔ ως κυβέρνηση το μείγμα της πολιτικής το οποίο θα προτείνει που ειναι δύσκολο μείγμα, σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος με αλλαγές στις δομές του, αυτο θα συμβαδίσει με μείωση της φορολογίας. Η ΝΔ εχει ρητά και κατηγορηματικά πει οτι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Απο την άλλη πλευρά ομως η ΝΔ δεν θα κανει καινούργια “ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, για να είμαστε ξεκάθαροι. Ειναι βέβαιο οτι την επένδυση του Ελληνικού θα την προχωρήσουμε γρήγορα. Να την βράσω αν ειναι αυτή αριστερή λογική με τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης».

Η κα Μπακογιάννη συνέχισε λέγοντας: «Βλέπω αδιέξοδο, και στο αδιέξοδο θα απαντήσει ο ελληνικός λαός και θα δωσει το μήνυμα του, επιζητώντας την πολιτική αλλαγή».

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

«Είναι βέβαιο οτι εχουμε αύξηση της έντασης, ειναι βέβαιο οτι οι λόγοι ειναι πολλοί ενας απο τους κυρίαρχους λόγους ειναι το δημοψήφισμα. Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αναζητήσει εσωτερικά στηρίγματα ζωγραφίζοντας τον διάολο στον τοίχο. Απο την αλλη πλευρά ειναι επισης βέβαιο οτι εκείνο που χρειάζεται ως ελληνική απάντηση δεν ειναι οι γελοίες ρητορίες, αλλα ειναι η ουσιαστική διπλωματική δραστηριότητα ετσι ωστε το σύνολο των συμμάχων και των εταίρων μας να γνωρίζει ποια ειναι η πραγματικότητα και να γνωρίζει επίσης οτι τα σύνορα τα ελληνικά ειναι και σύνορα ευρωπαικά. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει σε βάθος ενημέρωση ολων χωρίς να τραγικοποιούμε τα πράγματα αλλά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας πράγμα που η ΝΔ το έκανε για να καλύψει το κενό της κυβέρνησης».

Για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Δεν θεωρώ σοβαρή την εικόνα ενός υπουργού Εθνικής Αμύνης ο οποίος αλλάζει τις στολές του ελληνικού στρατού, και ο οποίος γυρίζει γύρω γύρω κάνοντας δηλώσεις και λέγοντας πράγματα τα οποία στερούνται κάθε σοβαρότητας οπως στο διάδρομο της βουλής οπου μας ανάγγειλε οτι θα υπάρχει θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι στην Κύπρο, δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θέλει πολύ σοβαρότητα η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ασόβαροι άνθρωποι δυσκολεύονται να εχουν την ευθύνη».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας