5 ελληνικές επιχειρήσεις με ενδοοικογενειακές διενέξεις

5 ελληνικές επιχειρήσεις με ενδοοικογενειακές διενέξεις

Πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις ενδοοικογενειακών διενέξεων σε ελληνικές επιχειρήσεις που τα είχαν… όλα!

Ενδοοικογενειακές έριδες, εμφύλιοι μεταξύ αδελφιών και κόντρες ανάμεσα σε συγγενείς, έχουν «σημαδέψει» τα τελευταία χρόνια αρκετέςμεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας που βρίσκονται στο τιμόνι γνωστών εταιρειών, συνεχίζονται για πολλά χρόνια ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνουν τελικά μέχρι και τις αίθουσες των δικαστηρίων, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια παραδείγματα.

Hondos

Πολύχρονη ήταν η ενδοοικογενειακή διαμάχη των μελών της οικογένεια Χόντου, ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας Hondos.

Τα πέντε αδέρφια της οικογένειας Χόντου (Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης) δημιούργησαν αρχικά έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο όμιλο το 1967 με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στην οδό Ομήρου.

Η εταιρεία στη συνέχεια επεκτάθηκε μέσω franchise, με τα αδέλφια να χωρίζουν τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες.

Το 2004,  ο Γιώργος Χόντος αποχωρεί τον Όμιλο Hondοs Center και δημιουργεί τη δική του αλυσίδα με την επωνυμία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα. Τα υπόλοιπα αδέρφια με ανακοίνωσή τους αποκηρύσσουν επαγγελματικά τον Γιώργο Χόντο.

«Τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα Α.Ε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει» ανέφερε μεταξύ άλλων, η  σχετική ανακοίνωση.

Το 2017, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ενώ αντίθετά τα καταστήματα του Ομίλου Hondos Center, τα οποία και διαχειρίζονται τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Σχόλια