5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν λούζεσαι

5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις όταν λούζεσαι

Όλες γνωρίζουμε πώς να λούζουμε τα μαλλιά μας. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες οι οποίες είναι βλαβερές για υγεία των μαλλιών σου και δεν γνώριζες μέχρι σήμερα. Διάβασε παρακάτω τα λάθη αυτά για να περιποιέσαι σωστά τα μαλλιά σου.

 

1. Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο…Όχι μόνο δε χρειάζεται να λούζεσαι τόσο συχνά –στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί να λούζεσαι μέρα παρά μέρα, σύμφωνα με το hairstylist Mario Russo- αλλά θα πρέπει να αλλάζετε μάρκα σαμπουάν για να αποφεύγεις τη συγκέντρωση συγκεκριμένων συστατικών στα μαλλιά σου (όπως για παράδειγμα η σιλικόνη).Κάθε δυο, τρεις μήνες αλλάζετε το σαμπουάν σου με κάποιο άλλο ειδικό για το δικό σου τύπο μαλλιών, λέει ο χημικός καλλυντικών Mort Westman.

 

2. Δε βρέχεις καλά τα μαλλιά σου πριν την εφαρμογή του σαμπουάν… Αν δε ρίξεις αρκετό νερό στα μαλλιά σου το σαμπουάν δεν κάνει καλό αφρό, με αποτέλεσμα να συνηθίζεις να χρησιμοποιείς περισσότερο προϊόν, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Επιπλέον, αυτό δεν κάνει καλό ούτε στα μαλλιά σου, αλλά ούτε και στο πορτοφόλι σου.

 

3. Πάντοτε ακουμπάς την ποσότητα σαμπουάν που έχεις στο χέρι σου στο ίδιο σημείο του κεφαλιού σου (συνήθως στην κορυφή)… Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι η κορυφή του κεφαλιού σου είναι ξηρή και έχει πιτυρίδα. Δοκίμασε να αλλάξεις λίγο τη ρουτίνα σου όταν λούζεσαι και ξεκίνησε τη σαπουνάδα από τη βάση του λαιμού σου, απλώνοντάς τη στη συνέχεια στο υπόλοιπο κεφάλι, προτείνει ο Russo.

 

4. Τα τρίβεις πολύ δυνατά… Αν δε θέλεις να καταστρέψεις τα μαλλιά σου, κάνε απαλό μασάζ στο κρανίο σου χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σου και όχι τα νύχια σου.

 

5. Ξεβγάζεις με ζεστό νερό… Το ζεστό νερό ξηραίνει τόσο το δέρμα του κρανίου σου, όσο και τα μαλλιά σου. Αντί για ζεστό νερό ξέβγαλε με χλιαρό, που βοηθά και στη διατήρηση του χρώματος.

 

 Σχόλια