5 πράγματα στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα κιλά

5 πράγματα στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα κιλά

Υπάρχουν αντικείμενα στο σπίτι, που δεν ήξερες μέχρι τώρα ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να τηρήσεις τη διατροφή σου. Παρακάτω θα δεις 5 πράγματα τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη καθημερινότητά σου για να χάσεις τα περιττά κιλά.

 

1. Κόλλες Σημειώσεων

Kudamemo-Fruit-Shaped-Sticky-Notes-4

Σημείωσε 5 λόγους για τους οποίους αλλάζεις διατροφικές συνήθειες. Ένας σημαντικός λόγος είναι για να είσαι πιο υγιής. Άλλος λόγος μπορεί να είναι για να αισθάνεσαι πιο όμορφη. Κατέγραψε αυτές τις σκέψεις σε κόλλες σημειώσεων και φύλαξέ τις στο πορτοφόλι σου ή τοποθέτησέ τις στην πόρτα του ψυγείου. Ανάτρεξε στις σημειώσεις σου κάθε φορά που είσαι έτοιμη να παρατήσεις τη δίαιτά σου.

 

2. Μικρό Πιάτο

healthy-eating-portion-control-s2-three-plates

Αν είσαι επιρρεπής στο να τρως όλο το φαγητό που έχεις μπροστά σου, χρησιμοποίησε πιο μικρό πιάτο. Επειδή εκτός από το στομάχι πρέπει να μένει «χορτάτο» και το μάτι, ένα μεγάλο πιάτο μας κάνει ασυναίσθητα να θέλουμε να το γεμίσουμε, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο απ’ όσο χρειαζόμαστε. Ένα πιάτο 25 αντί 30 εκατοστών μπορεί να σε γλιτώσει γύρω στις 100-200 θερμίδες!

 

3. Τρίφτης

sb10068684ad-001.jpg

Ο τρίφτης είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να περιορίσεις την κατανάλωση υψηλού σε λιπαρά τυριού. Αντί να το κόβεις σε φέτες ή τετραγωνάκια για γαρνίρισμα στη σαλάτα, στα μακαρόνια ή τις σούπες σου, προτίμησε να το τρίψεις. Με αυτό τον τρόπο παίρνεις τη γεύση που αγαπάς αλλά γλιτώνεις αρκετές θερμίδες ανά γεύμα.

 

4. Βερνίκι Νυχιών

o-NAIL-POLISH-facebook

Μόλις αισθανθείς την ανάγκη να ορμήσεις σε μια λιχουδιά που βρέθηκε μπροστά σου, προσπάθησε να ξεχαστείς βάφοντας τα νύχια σου ή να κάνεις μια βόλτα, να μιλήσετε στο τηλέφωνο κ.ο.κ. Η διαδικασία αυτή θα σου πάρει σίγουρα γύρω στα 10 λεπτά. Οι πιθανότητες είναι πως η ανάγκη σου για διατροφικές ατασθαλίες θα περιοριστεί!

 

5. Ημερολόγιο Φαγητού

o-NOTEBOOK-facebook

Όταν γνωρίζεις ακριβώς τι τρως κάθε μέρα, οι πιθανότητες να πετύχεις τη δίαιτά σου αυξάνονται. Εύκολα ξεχνάμε όλες τις επιπλέον θερμίδες που παίρνουμε από άσκοπα, «αθώα» τσιμπήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σου συστήνουμε λοιπόν να κρατάς ημερολόγιο με όλα τα γεύματα και τα τσιμπήματα της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσεις πότε και πώς παίρνεις τις άσκοπες θερμίδες που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος.

 

 Σχόλια