5 τρόποι για να στηρίξεις το σύντροφό σου όταν σε χρειάζεται

5 τρόποι για να στηρίξεις το σύντροφό σου όταν σε χρειάζεται

Υπάρχουν πολλές φορές που η καθημερινότητα κουράζει τα ζευγάρια. Ειδικά ένας άνδρας που δουλεύει όλη μέρα έξω από το σπίτι αλλά και μέσα, χρειάζεται τη συμπαράστασή σου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εσύ δεν χρειάζεσαι τη δική του. Παρ ‘ όλα αυτά ο σύντροφός σου περιμένει από εσένα να δείξεις κατανόηση και να ξέρει ότι μόλις γυρίσει σπίτι κουρασμένος, θα τον υποδεχτείς με τον καλύτερο τρόπο. Διάβασε πιο κάτω πως μπορείς να στηρίξεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου σε μία δύσκολη στιγμή.

 

 

Μην κάνεις συνεχώς παράπονα. Όταν ο σύζυγός σου βιώνει μια κουραστική εβδομάδα ή περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας αργεί να επιστρέψει στο σπίτι και τα καθήκοντα στον εργασιακό χώρο πολλαπλασιάζονται, μην ξεκινήσεις τα παράπονα και τη μουρμούρα. Σίγουρα αναζητάς τη συντροφιά του και λίγες ώρες μαζί του αλλά υπάρχουν στιγμές, τις οποίες πρέπει να δείξεις πόσο δυναμική είσαι ώστε να κατανοήσει πως στις δύσκολες καταστάσεις βρίσκεστε στο πλευρό του.

 

Προσπάθησε να του αφαιρέσεις όσο το δυνατό καθήκοντα που αφορούν το σπίτι. Κοινώς, προσπάθησε, εφόσον είναι δυνατό, να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες ώστε να αποφορτίσεις για λίγο το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά του. Να σκέφτεσαι πως αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή. Επιπρόσθετα, η οποιαδήποτε προθυμία σου να «κλέψεις» κάποιες από τις υποχρεώσεις του είναι ένας ακόμα τρόπος για να δείξεις στον σύντροφό σου τη στήριξή σου αλλά και την αγάπη σου. Συγχρόνως, ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό περίγυρο σου (εφόσον είναι εφικτό), εάν όλο το βάρος των ευθυνών βρίσκεται πάνω σου.

 

Να είσαι ευγνώμον. Πες του ένα «ευχαριστώ» μιας και εργάζεται τόσες πολλές ώρες ώστε τίποτα να μην λείπει από την οικογένειά σου. Στείλε του ένα μήνυμα στο κινητό και πες του πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου αλλά και πόσο τον στηρίζεις σε μια δύσκολη ή κουραστική εβδομάδα. Δείξε του την ευγνωμοσύνη σου με το να του φτιάξεις το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό.

 

Δώσε του χρόνο για τον εαυτό του. Κοινώς, κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου ο σύντροφός σου θα αναζητά λίγες ώρες για να ασχοληθεί με πράγματα που τον ευχαριστούν. Όμως, φρόντισε να κατανοήσει πως προτεραιότητα στον ελεύθερο χρόνο είναι αρχικά η οικογένεια που έχεις δημιουργήσει.

 

Δείξε του με πράξεις πως θα είσαι στο πλευρό του όταν σε χρειαστεί. Ρώτησέ τον εάν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις και δείξε την προθυμία σου ώστε όλα να πάνε καλά αλλά και χωρίς εντάσεις κατά τη διάρκεια μιας κοπιαστικής εβδομάδας.

 

 

 

 Σχόλια