7 προϊόντα που πρέπει να αποφύγεις για το δέρμα του προσώπου σου

7 προϊόντα που πρέπει να αποφύγεις για το δέρμα του προσώπου σου

Αυτό που θες περισσότερο, στο τομέα ομορφιά, είναι να έχεις ένα απαλό, καθαρό και λαμπερό πρόσωπο. Τίποτα δεν πρέπει να χαλάει τη επιδερμίδα του προσώπου σου. Πρέπει να μένει πάντα λαμπερή και υγιής. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να κρατάς μακριά από το πρόσωπό σου τα παρακάτω προϊόντα.

 

1. Λακ

Μπορεί να έχεις ακούσει πως βοηθά να σταθεροποιηθεί το μέικ απ, κάτι που είναι εντελώς λανθασμένο και επιβλαβές. Η λακ περιέχει αλκοόλη, συστατικό που θα προκαλέσει αφυδάτωση στο πρόσωπό σας και θα το κάνει να δείχνει γερασμένο. Επιπλέον, το σπρέι μαλλιών περιέχει απωθητικά, τα οποία μπορούν να αφήσουν στο δέρμα κοκκινίλες.

 

2. Αποσμητικό

Επειδή κρατά στεγνές τις μασχάλες, δεν σημαίνει πως μπορεί να κάνει το ίδιο με τα σημεία του προσώπου, που ιδρώνουν έντονα. Θέλεις το πρόσωπό σου να είναι ικανό να αναπνέει και οι πόροι του να μην κλείνουν.

 

3. Σαμπουάν

Το σαμπουάν καθαρίζει τα μαλλιά και μόνο. Πολλοί χρησιμοποιούν το σαμπουάν για να καθαρίσουν το πρόσωπό τους, μη σκεπτόμενοι τις συνέπειες. Το σαμπουάν έχει σχεδιαστεί να αφαιρεί τη βρωμιά από την τρίχα και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα λεπτεπίλεπτα μόρια του προσώπου. Το σαμπουάν θα αφήσει το δέρμα σου ξηρό.

 

4. Κρέμα σώματος

Συνήθως οι κρέμες σώματος έχουν πολύ πιο παχύρρευστη υφή και έντονα αρώματα. Η επαφή τους με το πρόσωπο μπορεί να το ερεθίσουν. Το δέρμα του προσώπου χρειάζεται κάτι πιο απαλό και λεπτό.

 

5. Λάδι μαλλιών

Επειδή έχει την ιδιότητα του serum δεν σημαίνει πως προορίζεται και για την ενυδάτωση του προσώπου σου. Πολλά από αυτά περιέχουν αρώματα, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο αυτό δέρμα.

 

6. Ξύδι

Ναι, μπορείς να εφαρμόσεις το ξύδι στο πρόσωπό σου ως τονωτικό, αλλά είναι καλύτερα να πάρεις ένα toner, που να το περιέχει ως συστατικό αντί να χρησιμοποιείται αυτό που έχεις στην κουζίνα σου. Τα συστατικά του ξυδιού μπορούν να κάψουν στην πραγματικότητα την επιδερμίδα σου με μακροχρόνια χρήση.

 

7. Μαγιονέζα

Μπορεί να είναι βασικό συστατικό σε πολλές DIY εν υδατικές μάσκες μαλλιών, αλλά δεν αποτελεί καλή ιδέα να το βάλεις στο δέρμα σου, εξαιτίας της οξύτητάς του. Αυτό φράζει τους πόρους, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή του δέρματος.

 

 

 Σχόλια