71,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελευταία τηλεμαχία Κλίντον-Τραμπ

71,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελευταία τηλεμαχία Κλίντον-Τραμπ

Περίπου 71,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, αριθμός μικρότερος από την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση των δυο μονομάχων, αλλά ο τρίτος μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία των αμερικάνικων εκλογών.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία μετρήσεων Nielsen και καλύπτουν το κοινό που παρακολούθησε την τηλεμαχία από τα τέσσερα βασικότερα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα, συν εννέα καλωδιακά και δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση Κλίντον-Τραμπ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περίπου 84 εκατομμυρίων τηλεθεατών, η μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία των τηλεμαχιών υποψήφιων προέδρων στις ΗΠΑ.

Το δεύτερο ντιμπέιτ είχαν παρακολουθήσει περίπου 66,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, αλλά μεταδόθηκε παράλληλα με το «Sunday Night Football», ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ.

Η τρίτη τηλεμαχία είχε και την τρίτη μεγαλύτερη τηλεθέαση από όλα τα προεδρικά ντιμπέιτ που έχουν γίνει από το 1976, οπότε η εταιρεία Nielsen άρχισε να πραγματοποιεί μετρήσεις.

Τα στοιχεία της Nielsen αναφέρονται σε όσους παρακολούθησαν την τηλεμαχία από του δέκτες του σπιτιού τους και δεν περιλαμβάνουν εκατομμύρια άλλους που την είδαν από το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μπαρ και τα εστιατόρια.Σχόλια