8 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις για να προστατεύσεις το δέρμα σου

8 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις για να προστατεύσεις το δέρμα σου

Σίγουρα θα θέλεις το δέρμα του προσώπου να είναι καθαρό, λαμπερό και χωρίς σημάδια. Υπάρχουν όμως συνήθειες που κάνει ο καθένας μας που το ταλαιπωρούν. Πιο κάτω έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις ποιες 8 συνήθειες πρέπει να αποφύγεις ώστε να μπορέσεις να έχεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

 

Προσπαθείς να σπάσεις τα σπυράκιά σου. Μια από τις συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι είναι να αποφεύγεις να σπας τα σπυράκια μιας και με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να δημιουργήσεις φλεγμονές και σημάδια τα οποία μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα σου για μερικούς μήνες ή και για πάντα. Προτίμησε να επισκέπτεσαι τον δερματολόγο σου για καθαρισμό του δέρματός σου και αρκέσου στη φροντίδα του με ειδικά καλλυντικά.

 

Υπερβολική απολέπιση. Η συχνή απολέπιση με διάφορα scrub προσώπου και σώματος ξηραίνει το δέρμα και καταστρέφει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας με κίνδυνο να εμφανιστεί ακμή. Χρησιμοποίησε τα scrub με φειδώ και «εμπιστεύσου» την ενυδατική σου κρέμα ώστε να θρέψεις τα νέα υγιή κύτταρα που θα δημιουργηθούν.

 

Επιλέγεις να πλένεις συχνά το πρόσωπό σου. Μια άλλη συνήθεια που χαρακτηρίζεται ως αρνητική για το δέρμα και το πρόσωπό σου είναι να το πλένεις συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας. Συγχρόνως, χρησιμοποιείς σαπούνια τα οποία δεν είναι κατάλληλα για το πρόσωπό σου μιας και διαταράσσουν το pH του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπό σου να ξηραίνεται και να εμφανίζει γρηγορότερα σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και γραμμές.

 

Χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με κάθε αλλαγή της εποχής το πρόσωπό σου χρειάζεται ένα καινούριο προϊόν. Διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και διαφορετικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για παράδειγμα τον χειμώνα πρέπει να δίνεις έμφαση στην ενυδάτωση του δέρματος, την άνοιξη θα πρέπει να κάνεις βαθύ καθαρισμό των πόρων με προϊόντα που επιδιώκουν την αναζωογόνηση του δέρματος μετά τον χειμώνα, το καλοκαίρι θα πρέπει να δίνεις έμφαση στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο με αντηλιακά προϊόντα. Τέλος το φθινόπωρο πρέπει πάλι να επενδύσεις στην απολέπιση του δέρματος και στην επισκευή του μετά από τη ζημιά που τυχόν προκλήθηκε από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

 

Δεν δίνεις την απαραίτητη φροντίδα στην περιοχή γύρω από το μάτι. Το δέρμα στην εν λόγω περιοχή είναι πιο λεπτό και κατά συνέπεια πιο ευαίσθητο. Πολλές φορές στην προσπάθεια να αφαιρέσεις το μακιγιάζ δημιουργείς φθορά στις κολλαγόνες και ελαστικές ίνες. Για να αποφύγεις οποιαδήποτε προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποίησε πάντα κρέμα ματιών.

 

Το μαύρισμα και η μη χρήση αντηλιακών. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου είναι η ηλιοθεραπεία (και μάλιστα χωρίς τη χρήση αντηλιακών). Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ενδέχεται να μεταλλάξει τα κύτταρα του δέρματος προκαλώντας καρκίνο του δέρματος και επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

 

Το κάπνισμα. Μια συνήθεια που δεν επηρεάζει μοναχά το δέρμα σου αλλά και την υγεία σου γενικότερα. Εκτός από την πρόωρη γήρανση αυξάνει και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

 

Παραμέληση. Το δέρμα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα αλλά και προστασία από τον ήλιο. Οφείλεις να φροντίζεις την υγεία του δέρματός σου είτε με τη χρήση ειδικών καλλυντικών είτε και με την επίσκεψη σε ειδικούς, οι οποίοι θα στοχεύουν στην καλύτερη υγεία του δέρματός σου.

 

 

 

Σχόλια