Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Α.Φλαμπουράρης: Θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

«Η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου» τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εποχή» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Επισημαίνει ότι οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία «ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» και ακολούθως η επανεκκίνηση της οικονομίας. Χαρακτηρίζει «αδιέξοδη» ή «τακτική απεγκλωβισμού του» τη στάση του ΔΝΤ όταν από τη μια ζητά από τα κράτη- μέλη «κούρεμα» του χρέους και από την άλλη νέα υφεσιακά μέτρα.

Για το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως οι αναγκαίες ρυθμίσεις σε Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση και αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης με μείωση της ανεργίας κατά 2% πρώτη φορά μετά από χρόνια. Σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια για την αγροτική οικονομία και την Παιδεία, αναφέρει.Σχόλια