Α. Μέρκελ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσουν τα σύνορα – Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και την Ιταλία»

Α. Μέρκελ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσουν τα σύνορα – Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και την Ιταλία»

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσουν τα σύνορα. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα και την Ιταλία», υπογράμμισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη.

«Άσκησα μεγάλη κριτική στο κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε η ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα υποδέχθηκε 60.000 πρόσφυγες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Σαν να είχε υποδεχθεί η Γερμανία, 400.000 πρόσφυγες μέσα στην ίδια περίοδο», συμπλήρωσε η καγκελάριος.

Η κ.  Μέρκελ υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να είναι αλληλέγγυες και να καταλάβουν ότι τα εξωτερικά σύνορα ανήκουν σε όλους και δικαίως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για κατανομή των βαρών και υποχρεώσεων».

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ακόμη ότι «αν δεν προστατευθούν αποτελεσματικά τα σύνορα της ΕΕ θα επιστρέψουμε στον εθνικισμό».

Υπενθυμίζεται ότι στις 19:30 θα υπάρξει δημόσια συζήτηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Παρασκευή, η κ. Μέρκελ και οι ηγέτες της ΕΕ θα έχουν συναντήσεις με τον πάπα Φραγκίσκο.

Πηγή: skai.grΣχόλια