Α. Νεφελούδης:«Σε ό,τι αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα»

Α. Νεφελούδης:«Σε ό,τι αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα»

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποσοστό αναπλήρωσης δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real Fm o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος διευκρίνισε: «Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».

«Kινούμαστε στην κατεύθυνση να διασφαλίσουμε, χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα, τη μείωση των πόρων», ανέφερε.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν οι επερχόμενες αλλαγές στην τσέπη των φορολογούμενων ο κ. Νεφελούδης επισήμανε:

«Για τον συνταξιούχο, δεν ξέρουμε αν θα έχει κάποια επίπτωση. Εργαζόμαστε στο να μην έχει. Η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε δωδέκατη μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων».

Στο ερώτημα με ποιο τρόπο θα το επιτύχει η κυβέρνηση, ο γγ του υπουργείου Εργασίας απάντησε:

«Γι’ αυτά παλεύουμε τώρα και όταν είμαστε έτοιμοι, με κάθε σεβασμό θα βγούμε και θα πούμε τις προτάσεις που έχουμε να καταθέσουμε στην κοινωνία».

 Σχόλια