Αχτσιόγλου: Εφικτή μία πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας

Αχτσιόγλου: Εφικτή μία πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας

Για «πολιτική συμφωνία» για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης έκανε λόγο σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μετά τις επαφές που είχε με υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Η κ. Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στο επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης, ενώ εκτίμησε ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, η υπουργός εξέφρασε εκ νέου την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους, για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Τα μέλη του ΕΚ που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα», πρόσθεσε η ίδια.Σχόλια