ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη- Συμμετοχή και των δημοσιογράφων

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη- Συμμετοχή και των δημοσιογράφων

Για τις 7 Απριλίου προγραμματίστηκε 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία εκφράζει με αυτόν τρόπο τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Καλεί για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 7ης Απριλίου και προειδοποιεί για πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο για το Ασφαλιστικό, καθώς η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Απριλίου και στην συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την ίδια ημέρα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, εκτός των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσιογράφων θα συμμετάσχουν ακόμα οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, επαγγελματίες) ενώ εντύπωση προκαλεί η αρνητική στάση της ΓΣΕΕ στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή, προκειμένου η απεργία να λάβει γενικό πανελλαδικό χαρακτήρα.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι »δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μέτρα-σφαγείο» που δεν συνιστούν μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που συνεπάγονται περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια.
Ειδικότερα, αναφέρεται: «Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Σχόλια