»Αδειάζει» το ΕΣΥ από επικουρικούς γιατρούς

»Αδειάζει» το ΕΣΥ από επικουρικούς γιατρούς

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το επόμενο μεγάλο κύμα φυγής θα εκδηλωθεί τους επόμενους τρεις μήνες και θα αφορά τους επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

Κι αυτό διότι σταδιακά λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών και μέχρι τέλους Σεπτέμβρη θα έχουν απολυθεί πάνω από 1.000 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές.

Στο μεταξύ όπως καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ σε πολλές περιπτώσεις νοσηλευτές επικουρικοί είναι απλήρωτοι.

«Ακόμα και αν πληρωθούν σε 3 μήνες θα φύγει από τα νοσοκομεία νέο έμψυχο δυναμικό που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες. Το κενό δυσαναπλήρωτο. Οι κίνδυνοι για τους ασθενείς ολοφάνεροι. Ο εμπαιγμός για τους συναδέλφους διαρκής» υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των επικουρικών επαγγελματιών υγείας και να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, η ΕΙΝΑΠ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή/τριας καλεί μόνιμο και επικουρικό προσωπικό κάθε κλάδου σε στάση εργασίας την Πέμπτη 12/5/16 και παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί στις 8 π.μ  στο υπουργείο Υγείας.Σχόλια