Αδειάζουν το Νόρμαν Ατλάντικ – Ελπίδες για τον εντοπισμό των σορών των 18 αγνοουμένων

Αδειάζουν το Νόρμαν Ατλάντικ – Ελπίδες για τον εντοπισμό των σορών των 18 αγνοουμένων

Στο άδειασμα των χώρων του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ» προχωρούν οι αρμόδιες αρχές στο Μπάρι, περίπου ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά, με τον ιταλικό Τύπο να υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια εκκένωσης του πλοίου, υπάρχουν οι ελπίδες να εντοπισθούν οι σοροί των 18 αγνοουμένων, ή μέρος αυτών.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», οι εισαγγελείς του Μπάρι επιδιώκουν με την εκκένωση του πλοίου να εξακριβώσουν τις αιτίες που προκάλεσαν την πυρκαγιά, με σαφέστερη, κατά συνέπεια, απόδοση των ευθυνών.

Συνεχίζεται, επίσης, η προσεκτική ακρόαση του υλικού που οι Ιταλοί τεχνικοί κατάφεραν να διασώσουν από το «μαύρο κουτί» και από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πλοίου, με τους διαλόγους του πληρώματος και με την επικοινωνία τους με τις λιμενικές αρχές.

Όπως σημειώνει η «Λα Ρεπούμπλικα», για την τραγική αυτή υπόθεση έχουν αποσταλεί συνολικά δώδεκα κλήσεις σε απολογία, και συγκεκριμένα σε επτά μέλη του πληρώματος, στον Ιταλό εφοπλιστή Κάρλο Βιζεντίνι, σε δυο νόμιμους εκπροσώπους της ναυλώτριας εταιρίας ΑΝΕΚ, έναν υπάλληλό της και στον κυβερνήτη Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, για εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο, πολλαπλή ανθρωποκτονία και πρόκληση βλάβης.Σχόλια