«Αδειάζουν» τον Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών – Πάνε τις καταγγελίες στο… αρχείο!

«Αδειάζουν» τον Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών – Πάνε τις καταγγελίες στο… αρχείο!

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά την ακρόαση τουυπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευόπουλου έκρινε πως δεν συντρέχουν «λόγοι για να προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες ακροάσεις που έχουν ζητηθεί. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή είναι και στην Δικαιοσύνη και ερευνάται, θα πρότεινα να επιφυλαχτούμε για τις υπόλοιπες ακροάσεις και να είμαστε σε μια εγρήγορση και εάν χρειαστεί να επανέλθουμε…».

Μάλιστα η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως επειδή έχουν μείνει πίσω οι υπόλοιπες εργασίες της Επιτροπής «εγώ θα έλεγα να καλέσουμε την επόμενη φορά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών όπου μαζί με την ετήσια έκθεση για το 2014 που θα μας παρουσιάσει θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε και ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών Πανούση που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση των επικοινωνιών και το πώς γίνονται οι παρακολουθήσεις».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως προτείνει να ακροαστούν και την σχετική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου «που εκτός από την έκθεσή της θα μπορούμε να τους ρωτήσουμε και για σχετιζόμενα θέματα με την υπόθεση Πανούση…».

Με αυτό το σκεπτικό έδειξαν να συμφωνούν και οι παριστάμενοι βουλευτές- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και με δεδομένο ότι και αντιρρήσεις να είχαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα έχαναν την ψηφοφορία εάν το ερώτημα έμπαινε σε ψηφοφορία, τελικά «πέρασε» η θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κλείσει τον κύκλο των ακροάσεων και το θέμα Πανούση για την Επιτροπή.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση εκτιμάται ότι διαδραμάτισαν ο λόγος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, το χαμήλωμα των τόνων που κράτησε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις, στην ΝΔ αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κράτησε χθες πολύ ήπιους τόνους για το θέμα τόσο με τα σχόλια και τις ερωτήσεις που υπέβαλε στον κ. Παρασκευόπουλο.Σχόλια