Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής σε δικαστήριο

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής σε δικαστήριο

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί και 19 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι στα γραφεία επαρχιακού δικαστηρίου, στην ανατολική επαρχία Λογκάρ στο Αφγανιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την αστυνομία.

Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνεται και ο ανώτερος δικαστής Ακράμ Νετζάτ, επικεφαλής του τοπικού δικαστηρίου.

«Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για πέντε πολίτες νεκρούς και 19 τραυματίες, από την επίθεση που έγινε σήμερα το πρωί, στο κτίριο των γραφείων του επαρχιακού δικαστηρίου, στη Λογκάρ,» δήλωσε ο Νίσαρ Αχμάντ Αμπντουλραχιμζάι, υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας.

«Η επίθεση έγινε στη διάρκεια επίσημης τελετής, καθώς ο Νετζάτ είχε πρόσφατα διοριστεί ως πρόεδρος του επαρχιακού δικαστηρίου, αλλά σκοτώθηκε στην επίθεση», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι δύο βομιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ τουλάχιστον μία έκρηξη έγινε στο εσωτερικό της αυλής του δικαστικού κτιρίου.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Η επίθεση έγινε στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Πουλ-ι-Αλάμ. Οι δυνάμεις ασφαλείας κινητοποιήθηκαν κι εντόπισαν τους δύο ενόπλους, που σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών, που ακολούθησε.

Δεν έχει υπάρξει -μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ επιθέσεις τέτοιου τύπου πραγματοποιούν συνήθως, οι Ταλιμπάν.

Την Τετάρτη, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών, τέσσερις πολίτες, όταν τέσσερις αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε τοπικό δικαστήριο, στη γειτονική επαρχία Γκαζνί.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια