Αυστραλία: Ο Συνοδινός προσφέρεται να βοηθήσει τον Άμποτ

Αυστραλία: Ο Συνοδινός προσφέρεται να βοηθήσει τον Άμποτ

Ο ομογενής Ομοσπονδιακός Φιλελεύθερος γερουσιαστής της Αυστραλίας, Αθανάσιος Συνοδινός, μπορεί να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διεξαγωγή ψηφοφορίας για την αμφισβήτηση του πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, αλλά τώρα προσφέρεται να τον βοηθήσει.

Έχοντας υπηρετήσει επί δέκα χρόνια γενικός διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, (ο οποίος υπήρξε από τους μακροβιότερους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας) ο κ. Συνοδινός προσφέρθηκε να βοηθήσει με την πείρα του τον κ. Άμποτ.

Κατά πόσο η προσφορά του θα γίνει αποδεκτή από τον κ. Άμποτ μένει να φανεί.

Για την ώρα, ο πρωθυπουργός έχοντας επιζήσει πολιτικά της ψηφοφορίας της Δευτέρας υπόσχεται να ακούει προσεκτικά τους βουλευτές του και να βελτιώσει την απόδοσή του.

«Η καλή κυβέρνηση αρχίζει από σήμερα» είπε στη Βουλή όπου καταψηφίστηκε και πρόταση μομφής σε βάρος του που κατέθεσε το Εργατικό Κόμμα.

Το Εργατικό Κόμμα πάντως φαίνεται να «πανηγυρίζει» που την Δευτέρα ο κ. Άμποτ κέρδισε την εσωκομματική αμφισβήτηση αλλά κατά τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τραυματίστηκε σοβαρά».

Οι Εργατικοί δεν ήθελαν την ανατροπή του κ. Άμποτ και την αντικατάστασή του από τον υπουργό Επικοινωνιών Μάλκομ Τέρνμπουλ τον οποίο θεωρούν «πιο δύσκολο αντίπαλο».-
Σχόλια