Αυστρία: Σε κατάσχεση της κατοικίας του Χίτλερ θα προχωρήσει η Αυστρία

Αυστρία: Σε κατάσχεση της κατοικίας του Χίτλερ θα προχωρήσει η Αυστρία

Την κατάσχεση της πατρικής κατοικίας του Αδόλφου Χίτλερ σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αποτρέψει την πιθανότητα να μετατραπεί το οίκημα σε μνημείο προσκυνήματος των Νεοναζί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Καταλήξαμε στην περίοδο των τελευταίων ετών πως η κατάσχεση αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποφευχθεί ότι το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από τους υποστηρικτές των Ναζί», δήλωσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου.

Επίσης, το υπουργείο μελετά τα συνταγματικά και νομικά ερείσματα της υπόθεσης και «θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα»  Σημαντικά, υπάρχει αντιδικία του κράτους με την ιδιοκτήτριά του, Γκερλίντε Πόμερ, και ως εκ τούτου δεν κατοικείται από το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κατοικία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Μπράουναου αμ Ιν. Σε μια μαρμάρινη πλάκα που έχει αναρτηθεί υπάρχει η επιγραφή: «Για την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ποτέ πια φασισμός: τα εκατομμύρια νεκρών μας προειδοποιούν».

Κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, διοργανώνονται αντιφασιστικές διαδηλώσεις επί της οδού Ζάλτσμπουργκερ Φόρσταντ 15, όπου βρίσκεται η μεγάλη αυτή κατοικία με την κίτρινη πρόσοψη.Σχόλια