Αυτή είναι η επόμενη ημέρα του Mega

Αυτή είναι η επόμενη ημέρα του Mega

Του Ειδικού Συνεργάτη

Σε σειρά αρχίζουν να μπαίνουν τα πράγματα στο Mega, με τις ελπίδες ότι τελικά ο τηλεοπτικός σταθμός θα «σωθεί» να αναπτερώνονται, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναλυτικότερα, οι μέτοχοι της Τηλέτυπος (Mega), Γ.Βαρδινογιάννης και Φ.Μπόμπολας, κατέληξαν σήμερα σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία, προκειμένου αμέσως μετά να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, που βασίζεται στην πρόταση Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για σύνταξη business plan και νέο τρόπο λειτουργίας του Mega, αναλαμβάνει προσωρινά διευθύνων σύμβουλος ο Φώτης Μπόμπολας (στη θέση του παραιτηθέντος Ν. Πεφάνη).

Σε δεύτερο χρόνο και αφού τηρηθούν οι όροι του χρονοδιαγράμματος που θα τεθεί, θα αναζητηθεί ο νέος επενδυτής ή κάποιος εκ των υπαρχόντων μέτοχων που θα αναλάβει τα ηνία της Τηλέτυπος.

Σημειώνεται πάντως ότι η πρόταση Φιλιππόπουλου, πέραν της παρουσίασης business plan για τον τρόπο λειτουργίας του Mega, συναρτάται με τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου στην Τηλέτυπος, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την ΑΜΚ με την είσοδο νέων επενδυτών.

Σύμφωνα με την πρόταση, αμέσως μετά θα προκύψει μείωση «του λειτουργικού κόστους της εταιρείας» ενώ στη συνέχεια οι μέτοχοι θα προβούν στη «αναδιοργάνωση του συνόλου αυτής».

Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει «επαναδιαπραγμάτευση» όχι μόνο με τις «πιστώτριες τράπεζες με σκοπό την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού», αλλά και με τους «υπόλοιπους πιστωτές της εταιρείας», ενώ θα πρέπει και να συμφωνηθεί απ’ όλες τις πλευρές η «αναδιάρθρωση αποπληρωμής» αλλά και η «χρονική επέκταση των σχετικών υποχρεώσεων».Σχόλια