19:25 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτοί είναι οι λόγοι που χάνετε τα μαλλιά σας

Αυτοί είναι οι λόγοι που χάνετε τα μαλλιά σας

Συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, κάποια στιγμή στη ζωή τους, τα μαλλιά τους να γίνονται αδύναμα και να πέφτουν.

Συνήθως, οι λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά μας εντοπίζονται στη διατροφή μας, κάποιο προϊόν που χρησιμοποιούμε, ή κάποια αλλεργία που δεν τη γνωρίζουμε.

Δείτε ποιες είναι οι πέντε συνηθέστερες αιτίες τις τριχόπτωσης για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη… ρίζα του.

Διατροφή

Τα βασικότερα συστατικά για δυνατά μαλλιά είναι οι πρωτεΐνες (κρέας, ξηροί καρποί, γάλα, όσπρια), τα Ω-3 λιπαρά οξέα (ψάρια, ξηροί καρποί), οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (προϊόντα ολικής άλεσης, ρύζι, φρούτα, λαχανικά) και ο σίδηρος (κρέας, όσπρια, αυγό). Εάν δε λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες αυτών των συστατικών σε καθημερινή βάση, συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ώστε να σας προτείνει κάποιο συμπλήρωμα.

Αλλεργία

Η αλλεργική αντίδραση δεν εκδηλώνεται πάντα με τη ρινική συμφόρηση, τη δύσπνοια ή τα δερματικά εξανθήματα. Η αντίδραση του ανοσοποιητικού στο αλλεργιογόνο μπορεί να οδηγήσει σε συστολή του θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται αρκετό αίμα στην επιδερμίδα του κρανίου.

Απόφραξη θύλακα

Όπως οι πόροι του δέρματος φράζουν από τα φυσικά έλαια που παράγει ο οργανισμός και από τα υπολείμματα προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιούμε, με τον ίδιο τρόπο φράζουν και οι θύλακες της τρίχας. Τα προϊόντα μαλλιών, τα φυσικά έλαια του κεφαλιού και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος εμποδίζουν τα μαλλιά να αναπτυχθούν φυσιολογικά κι έτσι γίνονται σταδιακά πιο αδύναμα.

Λάθος προϊόντα μαλλιών

Το σαμπουάν, η κρέμα μαλλιών αλλά και τα προϊόντα περιποίησης που θα επιλέξουμε θα πρέπει να ταιριάζουν στον τύπο μαλλιών που διαθέτουμε. Εάν αφυδατώνουν υπερβολικά τα μαλλιά και την επιδερμίδα του κρανίου ή αντίθετα συμβάλλουν στην υπέρμετρη παραγωγή ελαίων διαταράσσεται η φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών.

Ορμονική διαταραχή

Η αδυναμία των μαλλιών και η τριχόπτωση είναι τυπικά συμπτώματα των διαταραχών του θυρεοειδούς και της έναρξης της εμμηνόπαυσης –για τις γυναίκες. Εάν έχετε αποκλείσει όλες τις παραπάνω αιτίες, συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας προκειμένου να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας