A. Tσίπρας: «Η μάχη με την ολιγαρχία είναι ακόμα μπροστά μας»

A. Tσίπρας: «Η μάχη με την ολιγαρχία είναι ακόμα μπροστά μας»

«Η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός .« Έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη αυτή. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι για τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί υπάρχουν επικίνδυνα σχέδια ακραίων. Όπως για παράδειγμα την απομάκρυνση της χώρας από τη Σέγκεν. Αυτά όμως διαψεύστηκαν, το δυστύχημα όμως είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι και δημοσιογραφικά συγκροτήματα που στο πάθος τους κατά της κυβέρνησης αξιοποίησαν αυτή την παραφιλολογίας, ακόμα και κατά το συμφέρον της χώρας, δεν τους έχει μείνει κάτι παρά την ταύτιση τους με αυτές  τις δυνάμεις για την αποσταθεοποίηση  και την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμια. Κάποιοι θέλουν τη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ευρώπη για να φτιάξουν την Ευρώπη δυο ταχυτήτων. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα αποχωρήσουμε από τη συγκεκριμένη στάση αρχών. Θα δίνουμε μάχες για να υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους, στο πλαίσιο μίας δύσκολης συμφωνίας αλλά που έχει προοπτικές διεξόδου της χώρας από την κρίση» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Σταματήσαμε την κοινωνική λεηλασία της προηγούμενης 5ετίας με την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και δικαιότερη κατανομή βαρών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αν και παραδέχθηκε ότι η επόμενη  τριετία θα είναι δύσκολη «εντούτοις θα είναι δικαιότερη από τις προηγούμενες συμφωνίες»

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να υλοποιήσει μια ακόμη ουσιαστική δέσμευση, αυτή για την προστασία των συνταξιούχων. Ο αγώνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού,ανέφερε έχει στόχο να μην φορτώσει με μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων τους συνταξιούχους.

«Είναι αγώνας που έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε για τις επόμενες γενιές»,τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσει σε συστράτευση τα κόμματα, όχι για να μοιραστεί την ευθύνη,αλλά για τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής κόκκινης γραμμής για τη μη περικοπή των συντάξεων. Κατήγγειλε,όμως,την άρνηση να ανταποκριθούν σε αυτή την κόκκινη γραμμή εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων. «Εμείς όμως θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιτυχής έκβαση της ανακεφαλαιοποίησης αυτή στενοχώρησε ακραίους κύκλους και επιθετικά funds», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, την επιτάχυνση και τη γενίκευση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής». Πρόσθεσε,επίσης, ότι «ο μεγάλος στόχος είναι η απομείωση του χρέους που αφορά τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από την άρση της κυριαρχίας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016, μετά το τέλος της αξιολόγησης. Δηλαδή, η δυνατότητα επιστροφής στις αγορές και άρα ίσως δεν χρειαστούν όλα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει έως το 2019, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι πλέον διαμορφώνεται ένα κλίμα που η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Υπογράμμισε επίσης το δημοσίευμα Wall Street Journal για τα σχέδια απομείωσης του χρέους».

Λίγες ώρες νωρίτερα με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός χαρακτηρίζοντας «ανόητους» όσους θεωρούν ότι είναι εχθρός της Ευρώπης η Αριστερά που μάχεται ενάντια στη λιτότητα και επισημαίνοντας πως ούτε «η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική».

Ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές ότι ούτε η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική». Στο άρθρο του προσπαθεί να υπερασπιστεί το αριστερό χαρακτήρα της κυβερνητικής του πολιτικής, λέγοντας ότι  «αριστερή πολιτική είναι η μάχη για την προστασία των συντάξεων, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

 Σχόλια