Αυτή την ώρα το δείπνο Μέρκελ, Ολάντ & Σουλτς – Τι περιλαμβάνει το «μενού» των συζητήσεων

Αυτή την ώρα το δείπνο Μέρκελ, Ολάντ & Σουλτς – Τι περιλαμβάνει το «μενού» των συζητήσεων

Δείπνο έχουν αυτή την ώρα στο Στρασβούργο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, θα μεταφέρει κατά τη διάρκεια του δείπνου στην κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, τις προθέσεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.

esot1

Με δεδομένα τα παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι η συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Σουλτς πραγματοποιείται μόλις μερικές ώρες μετά τη επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το ζήτημα της Ελλάδας αναμένεται να διεκδικήσει μεγάλο μέρος των συζητήσεων μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «20 minutes», οι τρεις τους θα απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο «Zum Ysehuet», το οποίο θα ανοίξει σήμερα μόνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους του, και το μενού θα περιλαμβάνει περίπου 30 πιάτα.

esot

Ακόμα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από το θέμα της Ελλάδας, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ αναμένεται συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα, τις γαλλογερμανικές σχέσεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος θα υποδεχθεί την Τετάρτη στο Παρίσι τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σχόλια