Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το αίτημα ένταξης της Jetoil στο άρθρο 99 (για χρέη 340 εκατ. ευρώ) ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κυριάκος Μαμιδάκης, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κυριάκος Μαμιδάκης φαίνεται να «λύγισε » μπροστά στην οικονομική λαίλαπα που έπληττε όλο αυτό το διάστημα την επιχείρηση του.

493877

Δίπλα στον 84χρονο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Mamidoil Jetoil βρέθηκε ένα περίστροφο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι φέρει ένα και μοναδικό τραύμα, το θανάσιμο. Τον 84χρονο βρήκε νεκρό ο οικονόμος του σπιτιού, ο οποίος εν συνεχεία ειδοποίησε τους συγγενείς.

Την ίδια ώρα, προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας. Αλλωστε νωρίτερα είχε γίνει έρευνα από αρμόδιο κλιμάκιο σε όλη τη βίλα για τυχόν ευρύματα.

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης – Τι βρήκε η αστυνομία στη βίλα του

Στο σημείο αυτό αξίζει μνείας το γεγονός ότι η εταιρία αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, απέδιδε τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές σε τρία πράγματα- την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών και στη δυστοκία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.

Διαβάστε επίσης: Νέο «κανόνι» στην αγορά: Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και η Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

 Σχόλια