Αυτόπτης μάρτυρας εξομολογείται στο CNN: «Μας πυροβολούσαν σαν να έριχναν σε πουλιά»

Αυτόπτης μάρτυρας εξομολογείται στο CNN: «Μας πυροβολούσαν σαν να έριχναν σε πουλιά»

Με «λουτρό αίματος» χαρακτηρίζουν την χθεσινοβραδινή επίθεση όσοι έζησαν τον εφιάλτη , βλέποντας εκατοντάδες συνανθρώπους τους να πέφτουν από τα πυρά των επίδοξων  μακελάριδων.

«Ήταν ένα λουτρό αίματος». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας Τζούλιαν Πιρς, όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Ο Πιρς, δημοσιογράφος του ραδιοφώνου, περιέγραψε στο CNN όσα έζησε ευρισκόμενος στο Bataclan, το γνωστό πολυχώρο που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο ίδιος παρακολουθούσε μία συναυλία. Ενώ είχε φτάσει στο τέλος της και περίπου μία ώρα αργότερα είδε τους ενόπλους τζιχαντιστές να εισβάλουν στο χώρο.

«Όλα κράτησαν για 10 λεπτά. Δέκα τρομοκρατικά λεπτά, όπου όλοι ήταν πεσμένοι στο πάτωμα, καλύπτοντας το κεφάλι τους».

Τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής, τρεις από τους οποίους φορούσαν ζώνες εκρηκτικών – σύμφωνα με την Μισέλ Καντό, αστυνομικό του Παρισιού, η οποία έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο France Info.

Ο Πιρς είπε μεταξύ άλλων ότι βρισκόταν πολύ κοντά στη σκηνή όταν ξεκίνησε η… σκοποβολή.

Είδε δύο άτομα, τρομοκράτες, είπε, να μπαίνουν στο θέατρο «πολλοί ήρεμοι και αποφασισμένοι».

«Φορούσαν μαύρα ρούχα, και είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα. Ο ένας από αυτούς πρέπει να ήταν το πολύ 25 ετών», όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο ο μάρτυρας.

Είδε το πρόσωπο ενός σκοπευτή, ο οποίος ήταν πολύ νέος – κατ ‘ανώτατο όριο των 25 ετών.

«Δεν κινούνταν», πρόσθεσε. «Απλώς στέκονταν στο πίσω μέρος της αίθουσας συναυλιών και μας πυροβολούσαν. Όπως τα πουλιά».

«Ήταν μια σκηνή βγαλμένη από την κόλαση», είπε ο μάρτυρας. «Η συναυλία σταμάτησε, ενώ ήταν όλοι ξαπλωμένοι στο έδαφος εκείνοι συνέχισαν να πυροβολούν».

Ο Πιρς προσπάθησε να προσποιηθεί ότι ήταν νεκρός, καλύπτοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω του.

«Ήμασταν παγιδευμένοι», είπε.

«Μετά από πέντε λεπτά σταμάτησαν να πυροβολούν για να γεμίσουν και πάλι τα όπλα τους. Πριν προλάβουν αρχίσαμε να τρέχουμε. Βρήκα μια έξοδο και έτρεξα προς το δρόμο».

Στο δρόμο συνάντησα μια έφηβη που είχε δύο τραύματα από σφαίρες στο πόδι της και αιμορραγούσε πολύ άσχημα.

«Την άρπαξα όπως όπως, την έβαλα στην πλάτη και αρχίσαμε να τρέχουμε», περιγράφει ο ίδιος τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν.Σχόλια