Αυτός, αυτή και τα… μυστήρια

Αυτός, αυτή και τα… μυστήρια

H ύπαρξη ενός ακόμη προσώπου πλην της επιχειρηματία η οποία φέρεται να μεσολαβούσε στις περίεργες λεκτικές και όχι μόνο δοσοληψίες μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και των δικαστικών Αρχών καταγράφεται στη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία που βάζει… φωτιά στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz πρόκειται για ενδιάμεσο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας που εμφανίζεται ως ο συνδετικός κρίκος: Πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι στη διάθεση του επιχειρηματία βρίσκονται αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς. Είναι όμως έτσι ή πρόκειται για «άσφαιρα πυρά» εντυπώσεων;

«Εάν πραγματοποιηθεί σοβαρή έρευνα και γίνει άρση των τηλεφωνικών κλήσεων θα αποδειχτεί όλη η αλήθεια» αναφέρουν στο ereportaz.gr αξιόπιστες πηγές.

Η απάντηση της Θάνου

«Όλα είναι ανυπόστατα, ψευδέστατα και συκοφαντικά. Θα ενημερωθώ και τότε θα αντιδράσω» ήταν η πρώτη αντίδραση της Βασιλική Θάνου στις καταγγελίες του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που υποδέχτηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για ευχές, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους εάν θα σχολιάσει τις ενέργειες του κ. Βγενόπουλου, είπε ότι «δεν ασχολείται με αθλιότητες».

 


 

Νωρίτερα σήμερα ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος  υπέβαλε μήνυση εις βάρος της της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, φιλικού της προσώπου της που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και συγγενικών της προσώπων, 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βγενόπουλου, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, «η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος». Οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των στελεχών της MIG, Ευθυμίου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και του ελέγχου της κ. Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη στην υπόθεσή του που η κ. Τσατάνη χειριζόταν.

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας», επεσήμανε.

Νέες βαριές καταγγελίες Βγενόπουλου για την υπόθεση της Marfin

Ο κ. Βγενόπουλος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη.

Από  το περιβάλλον του Βγενόπουλου διαρρέουν οτι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συντριπτικά. Για λόγους συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις ανέφερε ότι του ζητήθηκε ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων».

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι, προς υποστήριξη γεγονότων που περιέχονται στην Μηνυτήρια Αναφορά του, ζήτησε επισήμως και έλαβε από τον δικηγόρο της κας Τσατάνη, κ. Θ. Σοφό, αντίγραφα εκ της δικογραφίας της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της απ΄όπου προκύπτει ότι εξόλων των καταθέσεων των συναδέλφων της οι οποίες έχουν ληφθεί από την κα. Θάνου συνάγεται, πέραν πάσας αμφιβολίας, ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού. Υπενθυμίζεται ότι η κα. Θάνου προχώρησε σ΄αυτή την πειθαρχική έρευνα, την οποία μάλιστα και δημοσιοποίησε, κατόπιν επιστολής -καταγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Ακολούθως ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι «με τους επικοινωνιακούς, και όχι μόνον, χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κας Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIGκαι των στελεχών της, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου ως γνωστόν η MIGκαι άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας ποσό της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ» και επίσης ανέφερε ότι «η MIG έχει ήδη καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του ίδιου Διεθνούς Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθεί η Κύπρος να απέχει από τις ενέργειες αυτές».

Τέλιος, κ. Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία ισχυριζόμενος ότι τα στελέχη της MIG διώκονται από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις, ενώ για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.


 

Τα μηνύματα από την προηγούμενη συνέντευξη

Η προηγούμενη συνέντευξη τύπου είχε τίτλο «Εξωφρενικές οικονομικές διεκδικήσεις της Κύπρου κατά της Ελλάδος». Αποκάλυψα ότι η Κύπρος έχει προσφύγει για τη Λαϊκή κατά της Ελληνικής δημοκρατίας και ζητά το εξωφρενικό ποσό των 4 δισ. ευρώ μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι τέσσερα δισ. όταν το πρόγραμμα που ψηφίζεται από τη Βουλή είναι 5,4 δισ. ευρώ.

Είχα αναφερθεί και σε αθέμιτες παρεμβάσεις του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη. Αυτή η τακτική έχει συνεχιστεί απρόσκοπτα με σειρά δημοσιευμάτων.

Είχα επίσης αναφερθεί σε ενέργειες του υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις που μας αφορούσαν. Τότε δεν γνώριζα ότι δυο ημέρες πριν η εισαγγελέας Τσατάνη είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για παρεμβάσεις του υπουργού στο έργο της. Αυτό δικαιώνει τις θέσεις μου.

Ο χειρισμός από την κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακός. Εγινε μια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ενώ ο κος Παπαγγελόπουλος έδωσε συνεντεύξεις με τις θέσεις του.

Ηρθα για νομικούς λόγους με τη δικηγόρο της κας Τσατάνη, τον κ. Σοφό και πήρα τη δικογραφία, ενώ έχω ενημέρωση για τις θέσεις της εισαγγελέως.

Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού, αποκάλυψε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για σειρά ποινικών αδικημάτων. Αφορούν όπως είπε εμπορία επιρροή, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορων άλλων. Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα, αποκάλυψε.Σχόλια