Αυτός είναι ο 50χρονος παιδόφιλος που βιντεοσκοπούσε ασελγείς πράξεις με ανήλικες & «ανέβαζε» τα βίντεο στο διαδίκτυο

Αυτός είναι ο 50χρονος παιδόφιλος που βιντεοσκοπούσε ασελγείς πράξεις με ανήλικες & «ανέβαζε» τα βίντεο στο διαδίκτυο

Στη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται, για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, αλλά και για ασελγείς πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, προχώρησαν οι αρχές.

Πρόκειται για τον Χάλκο Κωνσταντίνο, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, και ο οποίος προσέλκυε τα θύματά του μέσω των social media.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, προέτρεπε την κοπέλα να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτές και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Ύστερα από τις παραπάνω καταγγελίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

1

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 50χρονου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.

2

Ακόμη, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε άλλους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειριζόταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,

– κινητό τηλέφωνο με (2) κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card,

– εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash,

– ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.Σχόλια