Αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ

Αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ

Μετά από το σάλο που έχει προκληθεί εδώ και τρεις ημέρες, αναφορικά με το ποιος υπουργός της κυβέρνησης «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, παραδέχτηκε με δήλωσή του ότι είναι ο υπουργός με το «προβληματικό» πόθεν έσχες.

Αναλυτικότερα, απόλυτα πλήρεις, χωρίς να αποκρύβεται κανένα στοιχείο, ήταν και οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος προσθέτει όμως ότι αναφερόμενος στη δήλωση του 2012 ότι ήταν «πρώιμη και πιθανόν ατελής».

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε στο πρακτορείο τα εξής:

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».Σχόλια