Αυτούς αναγνώρισε ο φίλος του Π. Φύσσα ως εμπλεκόμενους στη δολοφονία του

Αυτούς αναγνώρισε ο φίλος του Π. Φύσσα ως εμπλεκόμενους στη δολοφονία του

Δυο από τους κατηγορουμένους που δικάζονται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε σήμερα καταθέτοντας στο δικαστήριο ο φίλος του μουσικού, Νίκος Μαντάς.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου ο φίλος του Παύλου Φύσσα, αναγνώρισε τους δυο άνδρες που είδε, το βράδυ της δολοφονίας του μουσικού, μέσα και έξω από την καφετέρια «Κοράλι».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, για τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Μιχάλαρο με τον οποίο κ. Μαντάς διασταυρώθηκε λίγο πριν ο ίδιος και η παρέα του μπουν στην καφετέρια αλλά και τον Ιωάννη Άγγο, που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι.

Ο φίλος του Παύλου Φύσσα τόνισε πως δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι οι δυο κατηγορούμενοι ήταν μεταξύ των ατόμων που τους επιτέθηκαν.

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αναγνώρισε και τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον άνθρωπο που βρέθηκε για λίγη ώρα στον ίδιο χώρο μαζί του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν μετά το έγκλημα: «Τον είδαμε για πρώτη φορά εκεί και υποθέσαμε ότι ήταν αστυνομικός. Ήταν ήρεμος και μιλούσε στο κινητό του. Αργότερα μάθαμε ποιος ήταν».

Αργότερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε τους κατηγορούμενους που κάθονταν στο εδώλιο, να σηκωθούν όρθιοι και να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον, ενώ κάλεσε τον μάρτυρα να τους κοιτάξει και να απαντήσει στην ερώτηση αν ανάμεσα τους βρίσκονται τα δυο πρόσωπα που είδε το βράδυ της δολοφονίας έξω και με μέσα από την καφετέρια.

Δείχνοντας τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Μιχάλαρο ο μάρτυρας ανέφερε: «Αυτός είναι ο άνθρωπος που είδα έξω από το μαγαζί, με το τατουάζ».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μαντάς περιέγραψε πως διασταυρώθηκε με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έξω από την καφετέρια και τόνισε πως τον αναγνώρισε γιατί τον είχε δει σε ένα βιντεο στο YouTube για το Πέραμα σε επίσκεψη που είχαν κάνει βουλευτές της Χρυσής Αυγής .

Σύμφωνα με την κατάθεση του δήλωσε: «Είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ και τον θυμήθηκα, το βίντεο ήταν για μία εκδήλωση της ΧΑ. Φαίνεται στο βίντεο να μιλάει και να λέει ότι είναι χρυσαυγίτης. Ήταν λίγο πιο ψηλός από εμένα με κοντό μαλλί και φορούσε μαύρη αμάνικη μπλούζα».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο φίλος του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε τον έτερο κατηγορούμενο, Ιωάννη Άγγο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος με το κοστούμι ήταν ένας από την παρέα των τριών μέσα στην καφετέρια».

Ο κ. Μαντάς τόνισε πως είχε δει τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο μέσα στην καφετέρια το «Κοράλι». Είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν στο οπτικό μου πεδίο σε μια παρέα τριών ατόμων. Έριχναν ματιές και μίλαγαν στα τηλέφωνα. Τον θυμάμαι, πέρασε από μπροστά μας και μας κοίταζε. Είχε κοντά μαλλιά , ψαρομάλλης και είχε λίγο μούσι».

Πρόεδρος: Από τους άλλους κατηγορούμενους είδατε κάποιον απ όλους από αυτούς; Γυρίστε καλά, βεβαιωθείτε, κοιτάξτε προσεκτικά σε ότι πείτε. Πρέπει να είστε ασφαλής.
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Μέσα στο αστυνομικό τμήμα, στο δωμάτιο που σας βάλανε;
Μάρτυρας: Στο τμήμα ήταν ο κύριος ( σ.σ. έδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά).

Περιγραφή του χρονικού

Πριν τη δολοφονία, ο μάρτυρας είπε πως όταν βγήκαν από την καφετέρια είδαν περίπου δέκα άτομα με σκούρα ρούχα και στη συνέχεια έγιναν 35 με 40.

«Κάποιοι ήταν στο πεζοδρόμιο και κάποιοι άλλοι στο δρόμο. Μείναμε έξω από την καφετέρια δεν ξέραμε που να πάμε..» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

«Τι εντύπωση σας δημιουργήθηκε;» ρώτησε η πρόεδρος. «Ότι υπάρχει μια ομάδα η οποία συγκροτείται άμεσα για κάποιο λόγο. Για μια επίθεση. Και αυτό αποδείχθηκε. Μας είχαν κλείσει το δρόμο και άρχισαν όλοι μαζί να βγαίνουν σαν ομάδα, φωνάζοντας, βρίζοντας. «Ελάτε εδώ ρε κότες, θα σας σφάξουμε , θα σας γ…. , θα πεθάνετε».», ήταν η απάντηση του μάρτυρα στην ερώτηση της προέδρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.Σχόλια