Αύξηση 10% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών φέρνουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ

Αύξηση 10% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών φέρνουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ

Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών φέρνουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ, ενώ στις ίδιες τιμές παραμένουν τα εισιτήρια για οχήματα και φορτηγά.

Αναλυτικότερα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους επιβάτες είναι από σήμερα 10% πιο ακριβά, ενώ στελέχη ακτοπλοϊκών εταιριών σημειώνουν σχετικά ότι πολλοί επιβάτες που είχαν κάνει προ κράτηση για τον Αύγουστο, έσπευσαν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να γλιτώσουν την αύξηση του ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι όσοι είχαν κάνει μεν κράτηση, ωστόσο δεν είχαν παραλάβει τα εισιτήριά τους, θα επωμισθούν το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ο ΦΠΑ που ίσχυε στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήταν 13% για τους επιβάτες και 23% στα οχήματα και φορτηγά, ενώ με τα νέα μέτρα ουσιαστικά αυτό που αλλάζει είναι η αύξηση κατά 10% στον ΦΠΑ του ατομικού εισιτηρίου του επιβάτη.

Από την πλευρά τους, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρίες, εφαρμόζουν ήδη προσφορές, προκειμένου να αυξήσουν την επιβατική του κίνηση, με μεγάλες εκπτώσεις για ΙΧ οχήματα, οικογένειες, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις και στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η ακτοπλοϊκή κίνηση άρχισε ήδη να εξομαλύνεται, παρά τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες.Σχόλια