Αγγλία: Αιματηρή επίθεση με μία νεκρή και έξι τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Αγγλία: Αιματηρή επίθεση με μία νεκρή και έξι τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Μία νεκρή γυναίκα και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης αγνώστου άνδρα με μαχαίρι στην πλατεία Ράσελ του Λονδίνου λίγο μετά τις 22:30 τοπική ώρα.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με τρομοκρατία.

russell s

Η τρομοκρατική ενέργεια είναι μία δυνατότητα, η οποία διερευνάται σ’ αυτό το στάδιο» δηλώνουν οι αρχές που ταυτόχρονα ανακοίνωση και τη σύλληψη ενός άνδρα.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί», δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. Γι’ αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσαςΣχόλια