«Άγιο» είχε ο Αμβρόσιος

«Άγιο» είχε ο Αμβρόσιος

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να είπε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ότι είναι τιμή του να βρίσκεται σε αυτή τη θέση…

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου στην οποία εκδικάζεται η μήνυση κατά του Μητροπολίτη, ο οποίος κατηγορείται για την σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Προκλητικός ο Αμβρόσιος στην απολογία του

Ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του. Ο Αμβρόσιος μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».


Σχόλια