Άγιος Στέφανος: Κρατούμενοι καταπίνουν ξυραφάκια για να μπορέσουν να αποδράσουν

Άγιος Στέφανος: Κρατούμενοι καταπίνουν ξυραφάκια για να μπορέσουν να αποδράσουν

Σε συνεχή επιφυλακή είναι η τοπική Αστυνομία στη φυλακή Αγίου Στεφάνου Πατρών, μετά τα συνεχή κρούσματα με κρατούμενους που δηλώνουν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι καταπίνουν ξυραφάκια και μπαταρίες.
Και ιδιαίτερα επειδή τις περισσότερες φορές μετά την διακομιδή τους κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο αποδεικνύεται οτι οι ισχυρισμοί τους είναι ψευδής, η συχνότητα των περιστατικών προκαλεί προβληματισμό στους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο μέχρι σήμερα χρειάστηκε να γίνουν τέσσερις διακομιδές για περισσότερους από επτά κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολύ επικίνδυνοι κακοποιοί, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής κλήθηκαν ξανά ασθενοφόρο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα για διακομιδή άλλων κρατουμένων που δήλωσαν και πάλι ότι έχουν καταπιεί αιχμηρά αντικείμενα.

Η πιο φυσιολογική σκέψη για τα απανωτά περιστατικά, είτε οι αναφορές είναι ψευδείς είτε όχι, είναι ότι οι κρατούμενοι επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να κάνουν… μία βόλτα εκτός φυλακής. Ωστόσο υπάρχουν και επιτελείς της Αστυνομίας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στόχος τους να είναι ακόμη και προσπάθεια απόδρασης.

Το έργο των αστυνομικών γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, όταν εφημερεύει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου δεν υπάρχει ειδικός χώρος κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση.

Πηγή: Tempo24Σχόλια