Άγκυρα: Συνάντηση Μέρκελ –  Νταβούτογλου τη Δευτέρα για το προσφυγικό

Άγκυρα: Συνάντηση Μέρκελ – Νταβούτογλου τη Δευτέρα για το προσφυγικό

Στην Άγκυρα πρόκειται να μεταβεί τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδεχομένως και με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βασικό αντικείμενο των συναντήσεών τους, την προσφυγική κρίση.

«Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Ήδη και οι δυο πλευρές έχουν εφαρμόσει μέρος της συμφωνίας. Θα τεθούν τα ζητήματα του πώς μπορούμε να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να την μετατρέψουμε σε νόμιμη, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και με ποια προγράμματα μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους Σύρους που βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Άγκυρα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, σημείωσε ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ακόμη υπάρχουν οι διακινητές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα είναι προφανές ότι «μένει ακόμη να γίνει δουλειά».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δε διαθέτει κάποια σχετική πληροφορία.Σχόλια