Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν μετά από επίσκεψή του σε ένα φτωχό προάστιο της βραζιλιάνικης πόλης, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος δήλωσε την εξαφάνισή του ή για ποιο λόγο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

hola-emba-hol
Με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

amoiridis-1300-thumb-large

Μία εργαζόμενη της ελληνικής πρεσβείας στη Μπραζίλια σχολίασε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο βρισκόταν σε διακοπές στο Ρίο και αναμενόταν να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας στις 9 Ιανουαρίου.

Με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ
Με τη σύζυγό του, Φρανσουάζ

ΥΠΕΞ: Στενή συνεργασία με τις αρχές της Βραζιλίας για την αναζήτηση του Πρέσβη

Την πλήρη κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών της Βραζιλίας έχει ζητήσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση αναζήτησης του Πρέσβη της Ελλάδας Κυριάκου Αμοιρίδη. Όπως έγινε γνωστό το υπουργείο και η Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

«Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνέντευξη του Έλληνα πρεσβευτή τον περασμένο Οκτώβριο

 

 

 Σχόλια