Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί, του πρώην υπεύθυνου συστημάτων πληροφορικής στην τράπεζα HSBC που διέρρευσε τη λίστα Λαγκάρντ, κατέθεσε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαλσιανί σε βιβλίο του με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με «500 εκατ. ευρώ» στην HSBC.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», αναφέρει στο βιβλίο του ο Φαλσιανί.

Όπως είχε ανακοινώσει του Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου πριν από περίπου ένα μήνα, όταν τα πρώτα αποσπάσματα από το βιβλίο του Φαλσιανί είδαν το φως της δημοσιότητας:

«Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή».

Σήμερα, η διαμάχεη μεταξύ των δύο περνάει στην επόμενη φάση, με την αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος.

«Τόσο ο κ. Φαλσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες, εμπλέκοντας το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχουν ενημερωθεί και για τη νέα δήλωση του κ. Στασινόπουλου- μέχρι πριν λίγες μέρες Ειδικού Προϊσταμένου ΣΔΟΕ, ότι «υπήρξε διασυρμός» και ότι «από έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν προέκυψε τίποτε»» προσθέτει το Κίνημα.

«Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχόλια