Αγωνία για τις συντάξεις

Αγωνία για τις συντάξεις

Ότι η κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικές προτάσεις για την αύξηση των πόρων στο ασφαλιστικό, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επιτιθέμενη στα «κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά 11 φορές τις συντάξεις».

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό.

«Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων, και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές», πρόσθεσε η ίδια.

«Βροχή» μέτρων & αλλαγών στις συντάξεις

Νωρίτερα, για καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που φέρνει η μεταρρύθμιση-σταθμός στο ασφαλιστικό το 2016, έκανε λόγο ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο νέος νόμος ανατρέπει όλα ή σχεδόν όλα από όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή με προοπτική βιωσιμότητας για μια 50ετία.

Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δε θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου που, εκτός απροόπτου, έρχεται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά θα έχει ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η πρώτη και πιο ισχυρή δόση από το σοκ των αλλαγών θα περιλαμβάνει συνοπτικά 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016, τα οποία παρουσιάζει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» με όλες τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Μετά την γαλοπούλα… δέκα «βόμβες» σε συντάξεις – όρια ηλικίας και εφάπαξ!Σχόλια