‘Αγρια κόντρα Λαμπρινού – Αυγενάκη

‘Αγρια κόντρα Λαμπρινού – Αυγενάκη

Τα πάνω κάτω έφερε η χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Γιάννη Μουζάλα, όπου ανακοινώθηκε η φιλοξενία 2.000 προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός απάντησε σε αυστηρό ύφος το πρωί μέσω του «Ράδιο Κρήτη» στον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την μη παρουσία όλων των δημάρχων και βουλευτών σε μία τόσο σημαντική συνάντηση, ωστόσο πριν από λίγο εξαπέλυσε νέα επίθεση από τη Χερσόνησο, όπου έδωσε το παρών στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Λαμπρινός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, μάλιστα σε έναν εξ αυτών φέρεται να είπε: «θα τον τελειώσω τον Λαμπρινό», με τον δήμαρχο να διερωτάται: «ποιος είναι ο κ. Αυγενάκης που θα τελειώσει τον εκλεγμένο δήμαρχο Ηρακλείου». Είχε προηγηθεί, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, «σε άθλιο ύφος».

Αυγενάκης: Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε σύγχυση
Ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε μέσω ανακοίνωσης: «Ο κος Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση και είναι εμφανές αυτό. Δηλώνω δημόσια ότι τον σέβομαι και ουδέποτε είπα τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του αυτά που περιγράφει στη δήλωση του. Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο χειρισμού της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο και ό,τι αναφέρθηκε ως «συμφωνία της χθεσινής σύσκεψης» στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το θέμα το οποίο διαχειρίστηκε με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη επιπολαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ενόχληση του. Ας μας απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας στα ερωτήματα που από χθες έχω θέσει δημόσια καθώς και στα ερωτήματα που έθεσαν με ανακοίνωση τους πριν λίγη ώρα και οι τέσσερις Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Κρήτης.

Επιθυμούμε να ξέρουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Η Κρήτη θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί αρκεί να υπάρξει συνεννόηση, σχεδιασμός και σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης σε αντίθεση με την προχειρότητα που μέχρι σήμερα έχει δείξει. Ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία δεν έχει κομματική απόχρωση. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε. Η ευθύνη διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τυχόν εσωτερικά προβλήματα στο Δήμο Ηρακλείου».

Πηγή: ekritiΣχόλια