Άγρια κόντρα μεταξύ Βορίδη- Παππά

Άγρια κόντρα μεταξύ Βορίδη- Παππά

Με επίθεση στη ΝΔ αλλά και στον Δημήτρη Κοντομηνά ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη από την αρχή υπήρξαν αντιπαραθέσεις με τον κ. Βορίδη και τον κ. Βενιζέλο.

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη σημερινή συνεδρίαση, διότι μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες». Με αυτό τον τρόπο άνοιξε την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο υπουργός, που έχει κληθεί σε ακρόαση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών, υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος και, ήταν ένας διάλογος, όπως είπε, και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών. Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση στη στάση της ΝΔ.

Στην συνέχεια και ενώ είχαν αρχίσει να απαντά σε ερωτήσεις επιτέθηκε στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

«Ο κ. Κοντομηνάς συμμετείχε στην δημοπρασία. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του άρχισε να με καθυβρίζει. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή γιατί ατύχησε στον διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει και πλείστες αλλες επαφές με επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η τύχη του σταθμού του».

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης λέγοντας: «Λέει αλήθεια ή ψέμματα;»

Παππάς: «Θα απαντήσω όπως εγώ νομίζω. Είναι ευκαιρία να δει ο λαός χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και άθλιες επιθέσεις για πρόσωπα και οικογένειες. Κάθε φορα που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ.

«Εσείς παθαίνετε Αλτσχάιμερ», του ειπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Παππάς συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, γιατί 4 άδειες.

Απάντησε ότι βασίστηκε σε δυο καμπύλες. Της απασχόλησης που ήταν διαρκώς φθίνουσα και των χρεών που ήταν διαρκώς αυξάνουσα. Αν παρατεινόταν και άλλο αυτό, εξήγησε, θα είχε μειωθεί και άλλο ο αριθμός των εργαζομένων και θα αυξάνονταν τα χρέη.
Είπε ακόμα ότι έβαλαν ελάχιστο όριο απασχόλησης 400 ατόμων ανά τηλεοπτικό σταθμό πλήρους απασχόλησης. «Είναι υποκριτικό να λέγεται στην κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας. Εάν κάνεις ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής θα αντιληφθεί ότι από όλες τις πτέρυγες υπήρχαν ανησυχίες για τον πληθωρισμό των καναλιών. Ο αριθμός 4 επελέγη με βάση την διεθνή εμπειρία αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς».

Εκανε επίσης λόγο για αεροπειρατεία. «Καναλάρχες σε δύσκολους καιρούς για την χώρα και τον λαό πήραν το δίκτυο των κεραιών και να έχουν οι ίδιοι και την παραγωγή περιεχομένου. Αυτή η αεροπειρατεία σπάει και μπαίνουν κανόνες για όλους. Οι δικές τους προτεραιότητες δεν θα κάμπτουν το δημόσιο συμφέρον», είπε.

Σε άλλο σημείο της ακρόασης ο κ. Παππάς επιτέθηκε και πάλι στον κ. Κοντομηνά λέγοντας:

«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί τέρατα και σημεία. όπως και να βάλει έναν δημοσιογράφο του να με ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη.
Ο ένας από τους δυο ήταν εργαζόμενος στον ALPHA. Λέω λοιπόν: ακόμα και αυτός ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει ο ίδιος την ευθύνη. Υφίστανται αφόρητες πιέσεις και έλαβε εντολή να κάνει αυτό το τερατούργημα».

Ενταση επικράτησε μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Βενιζέλου επι της διαδικασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Υπήρξαν και άλλες στιγμές έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ειδικά όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθετε τα ερωτήματά του.

Όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται άλλοι βουλευτες γιατί ο κ. Βενιζέλος είχε βγει εκτός χρόνου, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Θέλετε να με φιμώσετε;»

«Φιμώνεσαι εσύ»; του απάντησε ο κ. Παππάς και όταν άρχισε να φωνάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ο κ. Βενιζέλος της είπε: «Μην βάζετε τα σώματά σας μπροστά για να προστατεύσετε τον κ. Παππά».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τότε πολιτικό ατόπημα να τον κατηγορούν για φίμωση και ο κ. Βενιζέλος του είπε: «Είσαι εργολάβος της λάσπης».

Σε άλλο σημείο των ερωτήσεων και απαντήσεων ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τώρα που δεν υπάρχει ΕΣΡ ποιός εποπτεύει τις εκπομπές και τότε ο κ. Παππάς απάντησε:

«Εγώ έχω απομακρύνει τα παιδιά μου από την τηλεόραση το τελευταίο διάστημα».

«Είστε προνοητικός πατέρας. Για τα δικά μας παιδιά ρωτήσατε;» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.Σχόλια