Άγρια ξυλοκοπημένος ο συνταγματάρχης και «βοηθός» του Ακάρ – Ομολόγησε σχέσεις με τον Γκιουλέν

Άγρια ξυλοκοπημένος ο συνταγματάρχης και «βοηθός» του Ακάρ – Ομολόγησε σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αλλά και στο λεγόμενο «κίνημα Γκιουλέν ομολόγησε ο συνταγματάρχης Λεβέντ Τουρκάν , σύμβουλος του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ.

Μετανιωμένος δηλώνει για τη συμμετοχή του στην απόπειρα του πραξικοπήματος ενώ παράλληλα ομολογεί πως υπήρξε μέλος της «παράλληλης δομής» αλλά και πως είχε υποκλέψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου Νετζέτ Οζέλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ομολογία, γράφει η Ηurriyet αποτελεί για την Άγκυρα δείγμα της διάβρωσης του στρατεύματος από τους πραξικοπηματίες. Οι φωτογραφίες με τον Τουρκάν χτυπημένο έχουν κάνει το γύρω του Διαδικτύου.

Δηλώνει πως μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα όταν έμαθε για τον βομβαρδισμό του κοινοβουλίου και πως χτυπήθηκαν πολίτες.

«Μετανιώνω ειλικρινά όχι μόνο για τη συμμετοχή μου στο πραξικόπημα αλλά και γενικά για τη συμμετοχή μου στο κίνημα Γκιουλέν. Έχω ευθύνη γα αυτά τα γεγονότα, όμως δεν είμαι προδότης. Δεν πυροβόλησα αστυνομικούς ή πολίτες ποτέ δε θα το έκανα αυτό», είπε ο Τουρκάν.


Σχόλια