Άγριος καβγάς Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Άγριος καβγάς Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον τέως πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και λίγο πριν την ακρόαση του διατελέσαντος προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS, Σήφη Βαλυράκη.

«Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε δύο ώρες και χθες και σήμερα και επίσης είναι γαϊδουριά να μην λέτε πότε θα τελειώσουμε», φώναξε ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας ότι «αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που δεν θέλει να προκαλέσει. Δηλαδή θα μας βάλετε και τιμωρία; Εγώ και σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις τέσσερις γιατί είχαμε συνεδρίαση στις 17.00, μας είπατε τηλεφωνικά ότι θα γίνει στις 5.30 μ.μ., έρχεστε στις 6 μ.μ. και μας κάνετε και παρατήρηση».

Η κ. Κωνσταντοπούλου προέτρεψε τον κ. Μεϊμαράκη να μιλά με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό, λέγοντας ότι «Ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό», για να λάβει απάντηση από τον κ. Μεϊμαράκη ότι «Δε δέχομαι τέτοια μαθήματα», και να του απαντήσει εκ νέου ότι «δεν έχετε το λόγο».

«Αφήστε τα αυτά. Αυτά στους άλλους που σας ακούν. Δε δέχομαι μαθήματα από εσάς. Άντε μπράβο», τη διέκοψε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε ότι «δεν αναφέρθηκα σε σας, αλλά στην κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που μίλησε χθες στην Επιτροπή και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Μιλήσατε ως έχων την μύγα».

«Μας προσβάλετε. Να είσαστε στην ώρα σας», επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ διαμαρτυρόταν και η κ. Κεφαλογιάννη.

«Νομίζω ότι η υπόθεση SIEMENS εξάπτει πολλά πάθη», απάντησε η πρόεδρος της Βουλής, με τον βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Τραγάκη να παίρνει το λόγο και να της λέει ότι «θέλετε να μας κάνετε να αποχωρήσουμε».

Μετά τα παραπάνω τα πνεύματα ηρέμισαν πρόσκαιρα, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα νέος έντονος διάλογος μεταξύ των δύο, με τον κ. Μεϊμαράκη να λέει ότι η συμπεριφορά του προσδιορίζεται από την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου.

«Να μην ετεροπροσδιορίζεστε», του απάντησε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε να λέει «θα σας γελάω όποτε μου γελάτε, θα σας προσβάλλω όποτε με προσβάλλετε».

«Εγώ θα σας γελάω ακόμη και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης ακούστηκε να λέει «μην με προσβάλλετε, δεν το αξίζετε».Σχόλια