Αγρότες για κυβέρνηση: Είμαστε δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά

Αγρότες για κυβέρνηση: Είμαστε δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά

Στην απόρριψη των 25 μέτρων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή τους, φέρονται να κλίνουν οι αγρότες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις ενός εκ των εκπροσώπων των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Συγκεκριμένα, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης έκανε λόγο για «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», δηλώνοντας στο ΑΜΠΕ «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».

«Στη σημερινή συνάντηση η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε», τόνισε ο κ. Μηντσιούδης, και πρόσθεσε, «απλά με το δικό τους τρόπο και με τα δικά τους νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον».

«Αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί», πρόσθεσε ο κ. Μηντσιούδης.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση μας έγινε σαφές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στη γη μας και να καλλιεργήσουμε», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Αυτή η εξέλιξη σημαίνει μεν σε τρομακτική απώλεια για εμάς, αλλά κυρίως για τη χώρα που τελικά φαίνεται ότι δε θα μπορέσει να βγει από την οικονομική κρίση».

Όπως διευκρίνισε, «εμείς θα μεταφέρουμε στους συμμετέχοντες στα μπλόκα μας τις εξελίξεις και όπως ξεκινήσαμε έτσι και τώρα ο καθένας θα αποφασίσει για την τύχη του».

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μακρά συζήτηση που είχε με τους αγρότες «ακούμπησε σε όλα τα θέματα» που τους απασχολούν. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε «σίγουρος ότι οι συνελεύσεις των αγροτών θα σταθούν θετικά απέναντι στις ειλικρινείς προσπάθειες της κυβέρνησής μας να δοθούν λύσεις».Σχόλια