Αίγυπτος : Νεκρός αστυνομικός από προσπάθεια βομβιστικής επίθεσης

Αίγυπτος : Νεκρός αστυνομικός από προσπάθεια βομβιστικής επίθεσης

Στο Κάιρο της Αιγύπτου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην προσπάθειά του ν΄ απενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κοντά σε εκκλησία Κοπτών.

Το θύμα φέρεται να ήταν έμπειρος πυροτεχνουργός. Τουλάχιστον ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, έρχεται την στιγμή που οι Κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα τους, την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση της βόμβας, η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε σακίδιο. Σύμφωνα με το BBC μία ακόμα βόμβα είχε αφεθεί στο ίδιο σημείο.

Η κοπτική μειονότητα, που αριθμεί τουλάχιστον 10 εκατομμύρια μέλη, αποτελεί συχνά στόχο ισλαμιστών που συνδέονται με το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά.

Περισσότεροι από 100 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί λόγω βομβιστικών επιθέσεων σε ναούς και λεωφορεία που μεταφέρουν πιστούς.

Η Αίγυπτος έχει βιώσει αναζωπύρωση των τρομοκρατικών ενεργειών τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 28 Δεκεμβρίου τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ, σκοτώθηκαν όταν το πούλμαν όπου επέβαιναν χτυπήθηκε από βόμβα μετά από επίσκεψη στις πυραμίδες της Γκίζας.


Σχόλια